torsdag 20. august 2015

Når egget fester seg

Verken Når vanuit een vakantiehuis. En annen komplikasjon kan være at egget fester seg i egglederen, og aldri når fram til livmoren. Det kalles svangerskap utenfor livmor, på fagspråket ektopisk graviditet. Når det befruktede egget når livmorhulen, er det blitt til en celleklump på ca.


Når egget fester seg

Således skjer implantasjonen vanligvis til dager etter eggløsningen. Etter hva jeg vet så kan det stemme med tidspunktet - har også hørt at egget fester seg på ca dag 10. Men det skal jeg ikke uttale meg om - mange føler seg gravide og kjenner alt som skjer til enhver ti så følg magefølelse og intuisjonen din du, det er lov å håpe. Ja, det har en hel del å si.


Det er stor forskjell på når en blastocyst og et todelt egg fester seg. Det jeg lurer på er som tittelen, når fester egget seg ? Men jeg har hatt en bitteliten blødning, eller fikk litt blod på papiret når jeg var på do tidlig imorres. Kan dette være at egget fester seg ? Eller hva kan det ellers være? Egget føres inn i egglederen.


Små flimmerhår, cilier, som finnes på innsiden av tentaklene, stimuleres av hormonet østrogen og sørger for å skyve egget i retning åpningen på egglederen. Man kan lett se for seg at mange egg aldri når egglederen, men studier tyder på at så mange som av alle egg når egglederen. Vi har prøvd ganger etter det. Eggene ble befruktet i fine størelser, og var veldig fine å legge tilbake i livmoren.


Jeg har tatt det med ro, ikke løftet noe tungt og har fulgt alt hva legen sa om å leve normalt. Hva kan grunnen være til at de ikke fester seg ? Befruktning eller fertilisasjon er sammensmelting av en eggcelle og en sædcelle til én celle, et befruktet egg. Mannens sæ som tømmes i skjeden under samleiet, består av 2–milliliter sædvæske, som kommer fra sædblæren og blærehalskjertelen, og 300–4millioner sædceller. Det er forskjell på eggløsningen og når egget fester seg. Eggløsningsmerter oppstår pga den lille væskeansamlingen som oppstår i buken når eggposen sprekker.


Når egget fester seg

Nei, jeg kjente ingenting. Dette kan ta opptil 6-dager etter befruktningen, og festeblødningen kan inntreffe. Festeblødningen kommer når egget festes til livmorslimhinnen.


Dette er svært individuelt, og mange kvinner merker lite til dette. Jeg kjente tydelig at egget festet seg ca. Når et befruktet egg fester seg til livmorens slimhinne. Festingen foregår noen dager etter at egget har blitt befruktet.


IVF er en behandling der man henter ett eller flere egg ut fra kvinnens eggstokker, som deretter befruktes av mannens sædceller i et prøverør. Deretter fører man det befruktede egget inn i kvinnens livmor slik at egget kan feste seg til livmorslimhinnen. Det har hendt at et ekstrauterint svangerskap har endt i et levende barn, men det er medisinske kuriositeter. Når egget fester seg i egglederen kalles det et tubarsvangerskap.


Ekstrauterine svangerskap ender etter noen uker enten med at fosteret dør, eller med at det blir blødning fra vevet der egget har gravd seg ned og begynt å lage morkake. Hei, vi holder på med IVF-behandling, og har allerede gått et par runder. Vårt problem er nå at de befruktede eggene ikke vil feste seg (de ser flott ut når de settes inn). For ordensskykld kan det nevnes at det er tette sædledere som har gjort det nødvendig med IVF-behan.


Hvorfor vil de ikke det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg