onsdag 19. august 2015

Gravid uke 13

Jordmor Annett Hegén Michelsen: Det er ikke uvanlig at man føler at det å være gravid er både alvorlig og dramatisk. Selv om man har ønsket det selv, og kanskje prøvd lenge, kan man få følelsen av at nå er det for sent å snu. Gravid uke symptomer. Mange gleder seg nå veldig til at magen skal bli ordentlig synlig. Den oppleves nok størst på kvelden.


Det er fortsatt en stund til den klassiske kulen dukker opp, i hvert fall for førstegangsfødende. Siden livmoren din nå vokser jevnt og trutt, kan du kjenne litt magesmerter. Noen vil kjenne fosterbevegelser allerede fra uke 1 eller 1 men for de fleste vil det ta noe lenger tid.


Svangerskapet er nå over i andre trimester, noe som for de aller fleste betyr at svangerskapsplagene blir mindre og enklere å leve med. En av de største lettelsene er kanskje at kvalmen for de fleste gravide avtar nå. Presset mot din urinblære blir også mindre, slik at du ikke lenger må tisse hele tiden. Dette motsvarer størrelsen av en fersken, der nesten halve lengden er barnets hode.


En stor del av væsken skilles ut av fosterets nyrer (urin fra fosteret), mens opptaket foregår blant annet ved at fosteret svelger ned fostervann. Urinen er steril og fjernes sammen med fostervannets utskiftning til og fra mors blodomløp. Gratulerer - du er nå gravid i uke og har startet på 2. Fostervannet skiftes ut og fornyes kontinuerlig. Det betyr at skade på grunn av medikamenter, infeksjon og lignende vil etter denne perioden ikke gi misdannelser. Fosterets forskjellige organer fortsetter å vokse, men organenes arkitektur er lagt.


Stemmebåndet begynner så smått å utvikle seg. Uke begynner mandag 23. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Gravid uke 13

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Vekten din begynner å øke, og mange føler seg mer tørste og sultne. EN GUTT: Bilde av et foster i graviditetsuke 13.


Nå kan man se kjønnet til. Hvis du har opplevd svangerskapskvalme, vil du kanskje oppleve at denne plagen nå går gradvis over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Våkna opp to ganger på uker med smerter som begynner på venstre side av magen. Går så til hele magen.


Gravid uke 13

Blir svimmel, kaldsvetter og koker omhverandre. Får skikkelig hodepine og føles noen sekunder ut til at jeg skal besvime. Varer ca minutter.


Må ta det med ro litt etterpå, så er det greit, m. Rask og trygg leveranse. Ubehagene fra første trimester, som trøtthet, kvalme og mye tissing blir noe bedre, og du begynner antageligvis å nyte graviditeten litt mer. Mange kvinner får til og med et energikick i dette trimesteret.


Gravid uke 13

De siste dagene har jeg derimot opplevd mye murringer i korsryggen. Noen ganger får jeg akutt vondt i korsryggen, og da er det skikkelig ille - men det varer kun i ett. Jeg hadde mye plager i begynnelsen men alle symptomene avtok rundt uke 12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg