torsdag 27. august 2015

Hvilken uke gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.

Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Fosterets utvikling skjer utrolig raskt. Her kan du også lese om hva du som vordende mor eller far kan forvente deg av de spennende ukene framover. Man er gravid i snitt i 2dager, eller uker og tre dager, eller ni måneder eller tre trimestre.


Ukene regnes som vanlige kalenderuker og følger så ledes ikke kalendermånedene. Trimestrene følger ukene, som om de var måneder. Når det gjelder hvilken uke man er i så skiller vi mellom fullgåtte uker og påbegynte uker.


Men noen merker lite til graviditeten, eller forstår ikke at det er det som skjer.

Jeg er uker i dag og er veldig klar for å bli ferdig med graviditeten Samboer er på siste offshoretur før han blir hjemme resten av høsten, så jeg gleder meg veldig til han kommer hjem og vi kan få på plass de siste tingene. Få et enkelt og direkte svar på hvilken uke det er. Gravid uke for uke. Hvordan vokser barnet?


Hvilke organ utvikles nå? I hvilken uke er risikoen for spontanabort størst? Babyen er ikke laget ennå, men kroppen din gjør seg klar allerede. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.


Uke begynner mandag 27. Det gjøres for å unngå senere komplikasjoner hos barnet. Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen. Det er ikke alltid så lett å forstå hvilken uke du er i. Du er ikke gravid ennå, men vil etter planen bli det i slutten av uke 2. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet.


Når eg var på utralyd så fekk eg veta at grunnen til det var fordi morkaken låg på venstre side og ikkje foran i magen som er normalt. Det man vet er at melatonin frigjøres fra Pinealkjertelen og spiller en rolle i den biologiske reguleringen av døgnrytme, søvn, humør og reproduksjon.

Det er vist at gravide med foster som har lav vekt har lavere melatoninmengde målt i blodet enn gravide med foster med normal størrelse. Nattarbeid gir nedsatt frigjøring av melatonin. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke , svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Risikoen for spontanabort og misdannelser avtar.


Dette kalles også mors uker , i motsetning til fosterets uker som telles fra selve befruktningen, og er omtrent lik mors uker minus to. Eggløsningen skjer i slutten av uke eller helt i begynnelsen av uke og det er først da den egentlige graviditeten kan ta til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg