tirsdag 25. august 2015

Baby og feber

Presise og raske termometer for måling av feber. Anbefalt førstevalg ved feber hos barn er paracetamol. Paracetamol er trygt og effektivt, og har lite bivirkninger når det brukes i riktige doser. Ibuprofen er andrevalg.


Effekten på feber og ubehag er sannsynligvis likeverdig med paracetamol, men ibuprofen er forbundet med mer bivirkninger og risiko for komplikasjoner. Har babyen din feber ?

Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber. Er det forskjell når babyer og eldre barn får feber – og når er feber alvorlig og lege bør oppsøkes? Normal temperatur hos baby.


Dersom barnet har feber og det ikke er overnevnte grunner til å ta kontakt med lege, er det flere tiltak du kan gjøre for å behandle feber hos barn. Først og fremst, gi barnet nok væske til at det ikke blir dehydrert. La barnet være lett påkledd og unngå at det er for varm temperatur i rommet.


Baby og barn får lettere feber enn voksne og de får ofte høyere feber. Små barn kan lett få høy temperatur uten å være spesielt syke. Temperaturen varierer vanligvis mellom 3og 3grader, er lavest om natten og høyest om ettermiddagen.

Noen barn kan normalt ha enda større temperatursvingninger enn dette. Barnet bør derfor vennes til at temperaturen skal måles med termometer i. Det er hvad man i fagsprog kalder din babys almene tilstand – og om den forandres. Feber hos større barn og voksne, veiviser Feber har symptomer som varierer etter hva som forårsaker feberen, men disse inkluderer ofte frysetokter når feberen stiger, og svettetokter når den synker. Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Siden vi må vente timer mellom hver paracet, stiger feberen ganske raskt opp igjen, og det blir en del timer med høy feber.


Jeg har prøvd å kle av han og ligge på kaldt rom, men det synes han tydelig er ubehagelig. Det er derimot sjelden at et utslett som kommer sammen med feber hos barnet er farlig. En vanlig årsak til feber hos barn er virusinfeksjoner. Noen virusinfeksjoner kan gi utslett.


Dette er ofte lyserødt og småprikkete og klør ikke. Dette går over av seg selv, forklarer Bakkeid. Gratis frakt fra 6kr. Det holdt tydeligvis ikke med epikrise.


Du må jo selvfølgelig legge ved dokumentasjon på at du faktisk har vært svært psyk. Om du enda har klar. Det er ingen nær sammenheng mellom hvor høy feberen er og hvor alvorlig sykdommen er. Barn kan også få feber uten å være veldig syke.


Feberkramper som utløses av høy kroppstemperatur skjer hos 3– av barn mellom ½ og år.

Barnet kan svime av, få rykninger og problem med pusten. Kontakt lege dersom barnet ditt får feberkramper. Da ligger vi alle mann rett ut med i feber , men oppi det hele så har vi ei lita frøken på uker som fullammes. Så har jeg jo glemt hvordan dette var.


Og hvis hun er så uheldig å får feber , er det farlig når hu er så lita eller er det ok så lenge hun får Par. For det første har Norge mange innvandrere som ikke er førstegenerasjon som måtte etablere seg sosialt og økonomisk i ett nytt land. AnonymBruker skrev: Jeg tror du glemmer en del faktorer. Så mange av dem har jo faktisk mye penger.


Et annet moment er at fasade er minst like vi. Det er altså helt naturligt og i orden at barnet har feber , så længe den ikke bliver alt for høj. Den normale temperatur hos et barn er 35-30° om morgen og 30-35° om eftermiddagen. Den normale kroppstemperaturen er vanligvis cirka °C. Den er høyest om kvelden og faller i løpet av natten for så å stige mot morgenen, da den måles til 3°C–°C.


Feber er et symptom, ikke en sykdom i seg selv. Et barn med feber skal være afklædt og have rigeligt at drikke. Bliver barnet sløvt eller har besvær med vejrtrækningen, skal du straks ringe til lægen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg