onsdag 22. oktober 2014

Oppskrifter indisk mat

Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg.


La våre oppskrifter inspirere deg!

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Her er oppskrifter på noen av de beste indiske og pakistanske rettene. Dette er mat som også spises i store deler av Midtøsten.


Pakistansk og indisk mat er ikke så forskjellig. Det de har til felles er alle de fantastiske krydderne og den gode, gode smaken! Her finner du våre beste oppskrifter på indisk mat –alt fra klassisk Chicken Tikka Masala til desserter. INDISK LEVEBRØD: Sarita Sehjpal har indisk mat som både levebrød og lidenskap.


Kokken håper at flere nordmenn vil tørre å lage mer indisk mat hjemme med hennes enkle oppskrifter. Indisk kjøkken kan grovdeles i Sør og Nord.

I dag eier 45-åringen restauranten selv, hvor hun prøver å videreføre de indiske mattradisjonene tilpasset norske ganer. Linser og godt krydder gjør denne indiske retten smakfull og sunn. Den serveres med en raita laget på rødbeter. Oppskriften er blitt vist 6ganger før.


Hjemmelaget nanbrød Krever litt lengre tidsforbruk. Butter chicken - klassisk indisk oppskrift Krever litt lengre tidsforbruk. Mynte er perfekt til lam, men også andre kjøttyper og fiskeretter, og yoghurtbasen gir et fint brekk mot sterk mat.


Skal du ha pakistansk, indisk eller annen lignende type middag er hjemmelaget myntechutney forfriskende tilbehør som gjør måltidet ekstra godt. Denne oppskriften gir ca. Laccha paratha med et lag av margarin i, og kombinasjon crispy og fluffy gjør at den bare smelter i munnen. Tidligere har jeg en oppskrift av aloo paratha på bloggen – det er er altså et indisk flatbrød fylt med potetmasala. Ovnen gjør resten av jobben for denne enkle varianten av tikka masala ( oppskrift nedenfor).


Restaurantanmeldelse av Hyde: Dobbeltgjenger i kjelleren Hyde. Wirkola er vanskelig – å lage bule etter Pjoltergeist likeså. Hvis det ikke jobbes mer med detaljene, kan nyåpnede Hyde i Rosteds gate i Oslo lett bli som den kjipe Mr.


Hyde, mens alle lurer på hvor den gode Dr. Det er tid for å finne fram alle krydderposene og -glassa du sannsynligvis ikke har brukt på en stun og lage nan, raita og curry. Ukas ønskeoppskrift er indisk mat.


Frukt og nøtter er nyde­lig i indisk mat , og sammen med den milde retten korma får du en opp­skrift for hele fami­li­en.

Nanbrød er deilig tilbehør til indisk mat , curry og forskjellige småretter. Smaksett med det du liker, både hvitløk og koriander er nydelig. All indisk mat er veldig sterkt krydret. Mindre chili og andre krydre som gjør maten hot, kan gjøre en indisk rett som i utgangs­punktet er sterk og spicy, spi­se­lig for de fleste.


Maten kjennetegnes ved gode sauser og bruk av mye smaksrike krydder. Påstand: Med indisk mat får du mest smak igjen for arbeidsinnsatsen. Det er et vågalt postulat, men det fortjener uansett å prøve seg. For å underbygge påstanden, se for deg dette: Bland krydder, yoghurt, tomat, kokos og kylling og sett formen i ovnen.


Her er det krydderet som bestemmer mye av smaken. Vi bruker kyllinglår og serverer med ris, yoghurt og korianderdryss. Moderne indisk mat med oppskriften på klassikere som raita og mangochutney – Før jeg begynte her hadde jeg aldri trodd at det finnes så mange typer ris, sier kjøkkensjef Heidi Kipperberg. Da hun først fikk jobb på The Pink Elephant, visste hun fint lite om de mange nyansene i mattradisjonen. Juster mengden selv, og husk at tradisjonelt serveres iskald mango lassi til sterk, indisk mat (se oppskrift HER).


Nettopp- for å dempe det hotte i maten. En utrolig god kombinasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg