onsdag 8. oktober 2014

Røde prikker i munnen

Lowest Prices on Top Items. Inspired by Trending Stories. Worry-Free Shopping. Bay Gifts to the Rescue. Finn laveste nettpris her.

Dette er irritasjon i munnvikene. Huden i munnvikene kan sprekke, bli skjellete eller rød. Hva kan dette være? Har aldri sett det før, røde flekker og røde prikker , i ganen og videre bakover mot drøvelen.


Allmenntilstanden ellers er god. Feberen har ikke oversteget 38-tallet. After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen.

Brennkopper vises som små, røde prikker som kan klø. De dannes ofte rundt nese og munn , men kan lett spre seg til andre steder på kroppen. Prikkene fylles med puss som etter hvert sprekker, slik at det dannes en gulbrun skorpe.


Slimhinnen i munnen er svært årerik, med mange blodkar. Derfor kan ulike sykdommer ofte komme til syne der. Både infeksjonssykdommer, blodsykdommer, mangelsykdommer, kjønnsykdommer, kreft og. Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager.


Hvis du kikker inn i munnen , vil du kunne se områder med hvitt belegg. Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under er skarpt rød og blør lett. Triade: aftøse sår i munnen , genitale sår og hypopyon-iritt. En rekke andre symptomer forekommer også.


Erythema multiforme. Sår med skorper eller blodige forandringer, hyppigst på lepperødt. Vesikler kan av og til ses intraoralt før de brister og konfluerer til større sår.


Skarlagensfeber: Først blir tunga rød med store prikker , ofte med et hvitt belegg i midten.

Tunga kan minne om et jordbær. Hvite eller røde flekker - dersom flekkene ikke kan skrapes av kan dette være tegn forstadium til kreft. Sår på tungen - sår som ikke gror etter to eller tre uker kan være tegn på alvorlig sykdom som kreft, mens kortvarige sår også kan skyldes sykdommer som herpesvirusinfeksjon eller autoimmune slimhinnelidelser.


Kviselignende flekker, røde prikker , store flekker eller knapt synlige nupper. Røde prikker rundt munnen. Ved vannkopper starter utslettet som rde flekker i ansiktet og p kroppen. Prikkene er intenst rde, og flyter etter hvert sammen. Det er ingen prikker p resten av kroppen.


Særlig er dette avsnlig på vinteren, og ofte er det fordi det er vått rundt munnen. Prøv deg fram med noe som henger godt på, er vannavstøtende og ikke inneholder irritanter. Først fikk jeg masse hvit løs hud i gulvet i munnen , og jeg mistet det og nå har jeg fått hvite prikker der nede, og litt under tunga. Det gjør vondt og svelge og spise, og det gjør vondt hele tiden. Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral ( munnen ) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse.


Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen, kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Lymfeknutene på halsen hovner. Så en helg var jeg enda dårligere, fikk så vidt til å spise.


Feber og røde prikker i munnhulen. Små røde prikker langs halsen og litt i ansiktet på. Baby-6mnd- Rødt utslett på hals som bare blir verre og.


Man kan f herpes bde p og ved kjnnsorganer og i ansiktet, gjerne rundt munnen. Kropp og helse: Kyssesykeherpes - Jeg begynte f rde blemmer prikker nede i ganen mot halsen. Slike utbrudd er vanligst hos barn i alderen mnd. Tidlige tegn på kreft i munn og hals er forandringer i munnens bløtvev. Det kan opptre feber og forstørrede lymfeknuter.


Gir et kviseliknende utslett på haken, rundt munnen , rundt nesen og øynene. Aktinisk keratose: Aktiniske keratoser er et forstadium til hudkreft. Solskaden gir typiske skjellende røde flekker i huden. Behandling avhenger av alvorlighetsgrad og lokalisasjon.


BasalioEt basaliom ses som en kul eller sår som ikke forsvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg