torsdag 30. oktober 2014

Trøske baby

Trøske baby

Check out For The Baby. Trøske skyldes soppen Candida albicans. Denne soppen finnes i munnen hos de fleste, og gir normalt ikke noen plager hos friske personer. I noen tilfeller kan det likevel oppstå en soppinfeksjon i munnen, spesielt blant spedbarn siden immunforsvaret deres ikke er fullt utviklet.


Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon hos deg eller barnet, og sørg for å få riktig behandling ved behov. Kjerringråd som å vaske med farris har ingen effekt mot sopp eller trøske. Ofte oppstår problemet etter at mor eller barn har tatt en antibiotikakur. Jeg hører dessverre ofte (ukentlig) om mødre som har fått feil råd i forhold til behandling av sopp – både av typen kjerringrå og medisiner som er foreskrevet feil.


Spedbarn er mest utsatt å få trøske fordi immunforsvaret deres ikke er fullt utviklet. Premature barn er også svært utsatt for trøske. Voksne som får trøske har ofte svekket immunforsvar. Soppen kan gi infeksjon hos spedbarn som har blitt smittet av moren under fødselen.


Trøske baby

På den andre siden er det imidlertid mulig for begge to å forbli friske, selv om du ammer en baby som har trøske – og på lignende vis, hvis du ammer babyen så behøver ikke den å bli påvirket av din soppinfeksjon. Det er ikke uvanlig at spedbarn får trøske. Symptomer på trøske.


Soppinfeksjon i munnen ( trøske ) Soppinfeksjon i munnen er en slimhinneinfeksjon i munnhulen, og er forårsaket av gjærsoppen candida albicans. Normalt har alle denne soppen på huden og slimhinnene uten at det fører til sykdom. Hva er årsakene til soppinfeksjon i. Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Har du har trøske i halsen, kan du få problemer med å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel.


Ofte kan mor oppleve sopp på brystknoppene sine samtidig som barnet har trøske , hvis hun ammer. Ta i så fall kontakt med helsestasjonen. Mor kan også få trøske Mor kan også få trøske på brystvortene, i munnen og i skjeden. Hvis du får trøske på brystvortene, kan det gjøre vondt å amme. Ser ut som gutten min har fått trøske , men han virker ikke plaget med det.


Samtidig nå siste dagene har jeg hatt litt sånn strålende smerte i brystene, både under amming og ellers, men har ingen synlige tegn til sopp på. Noen som har peiling? Ved å fortsette å bruke nettstedet aksepterer du dette. Men trøske går som regel over av seg selv! Hvide belægninger på tungen er hyppigt forekommende.


Sygdommen er meget almindelig de første måneder efter fødslen. Konstant fuktig eller våt hud fører til økt fare for soppinfeksjon. Candida, en gjærsopp som kan gi infeksjon i munn og underliv, finnes i avføringen hos en tredel av alle spedbarn, og disse barna er særlig utsatt for bleiedermatitt, forklarer hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg