tirsdag 28. oktober 2014

Mageknip og kvalme

Magesmerter - hva kan det være? Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter. Sykdom som er mer krevende, men stort sett er ufarlig. Du kan bli ganske dårlig og det kan gi mye smerter og diaré.


Når du lever på glutenfri diett etter stilt diagnose, så er du frisk.

Noen er allergiske for fisk, frukt, har melkeallergi eller andre ting. Dette kan gi magesmerter. Luftplager – mageknip. Du sier ingenting om feber, og jeg går derfor ut fra at du ikke har det.


Det du opplever kan selvfølgelig være en mild form for omgangssyke, evt at du har begynnende plager som ikke har slått fullt ut enda. Man får jo også nedsatt matlyst da. Omgangssyke kan godt vare i flere dager og så lenge som du har vært plaget.


Og dette kan gjerne gå ut over livskvaliteten, og gi deg mindre overskudd i hverdagen.

Det finnes riktignok legemidler som hjelper mot både diaré, forstoppelse og magesmerter, men dersom du ofte plages med ubehag og smerter i mageregionen, kan det være lurt å ta seg en tur til legen for å finne årsaken. Pepper er en urt som har blitt brukt som både krydder og medisin i lang tid. I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter.


Vondt i magen kan ha mange årsaker og kan være symptomer på noe mer alvorlig. Utenom forstoppelse og diaré, er noen av de vanligste mage-tarmsykdommene halsbrann, sure oppstøt og laktoseintoleranse, fortsetter hun. Akutte magesmerter skyldes heldigvis som oftest uskyldige tilstander og når smertene er moderate, eller går fort over og det ikke er varselsignaler tilstede kan du selvsagt observere forløpet selv. Under en slik observasjon bør du ikke spise, og begrense væskeinntaket til vann, saft, selters eller annet mineralvann. Disse symptomene kan gi viktig informasjon om etiologien.


Mange av tilstandene som forårsaker akutt abdomen, er potensielt livstruende. Sykdomsmønster og klinisk bilde er annerledes hos små barn og svært gamle. I brevet ditt skriver du om ubehag ”midt på, litt oppe på magen”. Alle artikler i NEL og på NHI. Du er også plaget med kvalme og halsbrann.


Under dette punktet på magen befinner magesekken og nedre del av spiserøret seg. Din kvalme og syreplager peker således i retning av problemer i mage, spiserør og muligens overgangen til tynntarm, tolvfingertarmen. Hei, Jeg har nylig funnet ut at jeg er gravi i morgen er det uker.


I dag våknet jeg med en intens kvalme , og litt mageknip.

Sto opp for å pusse tenner, men måtte avbryte midt i for å kaste opp. Etter det så avtok kvalmen bittelitt, så har den kommet og gått, men jeg har ikke kastet opp mer (hater å spy, så holder det inne så lenge jeg klarer). Blir kvalmen kraftig fører dette nesten alltid til at du kaster opp, noe som gjerne bedrer kvalmen forbigående. Under smerteanfallet kan smerten være vedvarende eller komme som støt, økende eller avtakende, skarp eller vag.


Det kan være ledsagende symptomer som kvalme , brekninger, diaré, forstoppelse, hodepine, blekhet, tretthet. Smerteanfall kan oppstå både på dag og natt, og de kan vare fra få minutter til noen timer. Regelmessige spisevaner er bra for de fleste.


For noen mennesker er det imidlertid en nødvendighet dersom de skal unngå smerter og ubehag. Har vært utrolig plaget med kvalme , hodepine, magesmerter, tretthet, slapphet, oppblåsthet, svimmelhet, et enormt sukkersug, og vært mye deprimert. Har også hatt litt utslett på låra, som har forsvunnet etter ca to dager, vet ikke om det har noe med de andre plagene mine å gjøre, men.


Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme , brekninger, sure oppstøt og halsbrann. I abstinensfasen har alkoholikere gjerne vedvarende kvalme med oppkast og diarre, mens langvarig alkoholmisbruk ofte fører til alvorlig fordøyelsesbesvær.


Hvorfor gir alkohol fordøyelsesbesvær, og hvilke skader kan du få?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg