torsdag 23. oktober 2014

Barn som pårørende bachelor

Barn som pårørende bachelor

Stort utvalg av pensumbøker Norges raskeste nettbokhandel! PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Når barn blir pårørende kan de føle seg oversett og ensomme.


Barn som pårørende bachelor

Derfor ønsker jeg gjennom denne oppgaven å innhente mer kunnskap om temaet slik at jeg som sykepleier kan ivareta barn på best mulig måte. Arbeidsprosess og kunnskapsgrunnlag. Helsepersonelloven § 10a: Første ledd: Helsepersonell skal bidra til å ivareta det behovet for informasjon og nødvendig oppfølging som mindreårige barn kan ha som følge av at barnets forelder eller søsken er pasient med psykisk sykdom, rusmiddelavhengighet eller alvorlig somatisk sykdom eller skade. Resultat: Barna uttrykte økt informasjonsbehov, men opplevde likevel å bli noe ekskludert av helsepersonell og foreldre. Forskning viser at informasjon, kommunikasjon, støtte, tverrfaglig samarbeid og oppfølging samt sykepleiers holdning og kompetanse er sentrale komponenter i ivaretakelsen av barn som pårørende.


Konferansen handler om barn som pårørende , og om hvordan ledere og ansatte i den kommunale helse- og omsorgstjenesten kan bidra til at barna blir fulgt opp. Hvordan kan vi unngå at barna blir glemt når familiesituasjonen er preget av alvorlig sykdom eller avhengighet? Dessuten må sykepleier ha god kunnskap om barnets reaksjoner og psykososiale behov.


Ved å skape en relasjon til barnet, kan sykepleier vurdere hvilken støttegruppe som egner seg. Begrepet foreldre omfatter alle som er omsorgsansvarlige for barn , det være seg biologiske foreldre, adoptivforeldre, steforeldre eller andre som har et omsorgsansvar for barnet. Det kan være naturlig å tenke på barn som.


Når familien snakker om sykdommen, skaden eller avhengigheten er det lettere for barn og unge å mestre det som skjer. E-læringskurs om barn som pårørende (helsekompetanse.no) Presentasjonsmateriell til pårørendeveileder PDF. Trenger du presentasjonsmateriellet i ppt-format. Barn trenger åpenhet om sykdom. Fri frakt fra kr 24- Norges raskeste nettbokhandel!


Lovverk knyttet til sykepleiers plikter er et viktig aspekt i ivaretakelse av barn som pårørende. Ungdoms reaksjoner, stress og mestring, samt ulike strategier beskrives for å forstå hvordan ulike strategier bidrar til mestring. Metode Oppgaven er en litterær oppgave som baseres på relevant fag- og forskningslitteratur. Metadata Show full item record. Hjelpere kan være usikre på hvordan vi skal møte barn , og hvordan vi kan snakke med dem, sier Anne Kirsti Ruu som gir deltagerne en innføring i hvordan voksne kan snakke med barn som pårørende.


Barna burde slippe oppgaver og ansvar som blir for store for dem, men at de likevel er unike og har viktige. Hensikt: Hensikten med denne bacheloroppgaven er å finne artikler som belyser problemstillingen hvordan kan man som vernepleier ivareta barn som pårørende til foreldre med psykiske lidelser? Metode: Det er brukt litteraturstudie som metode, og det er brukt seks fagfellevurderte artikler i studien. For at disse barna skal fanges opp og få informasjon og oppfølging trenger helse- og omsorgspersonell økt kompetanse, sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Helga Katharina Haug.


Barn som pårørende bachelor

BarnsBeste har på oppdrag fra Helsedirektoratet laget et nytt e-læringskurs om barn som pårørende. Når en er barn av noen som ruser seg, kan de ti-tolv månedene være ganske lang ti sier Dalsaune Jansen. Funnene viser også at det er mangel på systematikk, rutiner og forankring.


Tyrilistiftelsen holder seg innenfor lovrammene, men arbeidet med barn som pårørende preges av tilfeldigheter. Målet med oppgaven er få økt fokus på barn som pårørende fordi at disse barna ofte kan bli oversett. Det er behov for økt kunnskap blant sykepleiere om hvordan man kan møte disse barna og ivareta deres behov. Informasjon er det viktigste for at barna skal mestre situasjonen og foreldrene er barnas beste informasjonskilde. For å fremme barns mestring er det viktig å gi informasjon om andre barns reaksjoner og mestringsstrategier.


Ved å vise barna hvordan andre barn har mestret tilnærmet lik situasjon, kan man hindre at barna føler seg alene og enn kan hindre skyldfølelse og skam. Oppgaven tar for seg ulike mestringsstrategier for barn som pårørende. Hva kan du om dette?


Kjenner du noen som har bruk for rådene i quizen? Viktige faktorer for ivaretakelse av barn som pårørende er informasjon og kommunikasjon, støtte og omsorg. Videre viser flere rapporter og studier svikt og vanskeligheter i arbeidet med å ivareta barn som pårørende. Gjennom tiltaket Barneperspektivsamtalen kan man tilby pasienter som er foreldre og deres barn støtte og hjelp, noe barn som pårørende etter lovendringene har formelt krav på.


I prosjektet vil implementering av nye rutiner og tiltak være i fokus, og vi evaluerer om praksis endres i tråd med det nye lovverkets forutsetninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg