torsdag 16. oktober 2014

Hvor finner jeg skattekortet mitt

Hvor mange ganger i året du må betale avhenger av hva. Her finner du som utenlandsk i Norge informasjon om hva du må gjøre når du. Om skattekortet mitt. Tallene i skattekortet er vår beregning av dine inntekter og hva du skal betale i skatt, for det kommende året.


Du kan også sjekke i skattetrekksmeldingen. I desember sender vi deg en skattetrekksmelding. Den viser hvilke inntekter, utgifter, formue og gjeld vi tror du vil ha det kommende året. Du finner den i din innboks i Altinn. Hvem kan hente skattekortet.


En arbeidsgiver kan bare hente skattekort for personer de skal utbetale trekkpliktige ytelser til. Det vil si personer de utbetaler lønn, pensjon eller andre trekkpliktige ytelser til. Arbeidsgiver henter skattekortet ditt direkte fra Skatteetaten. Tjenesten for å bestille skattekort og frikort finner du på skatteetaten. Kan jeg endre skattekortet på Altinn?


Nei, du kan ikke endre skattetrekket ditt på Altinn. Hvor finner jeg skattekortet mitt ? Jeg hadde ikke trivdes i et forhold hvor jeg måtte ha pleiet og næret opp under mannen. Heller aldri blitt værende igjen i huset for å passe barn, lage mat og vaske. Altså, jeg håper ikke du finner en dame som finner seg i noe sånt. Vi kvinner kan så mye mere enn det du antyder nå.


Før du bestiller eller endrer skattekortet bør du finne fraLønnsslippen fra din arbeidsgiver. Er det første gang du bestiller skattekort må du oppgi hvor mye du tror du kommer til å tjene i løpet av året. Dokumentasjon fra NAV eller fra andre som betaler ut pensjon.


Dokumenter fra banken som viser din gjel gjeldsrenter og eventuelt. Jeg har hvert år mottatt skattekort i posten som er veldig greit, men i år fikk jeg ikke noe. Og folk sier at det er elektronisk nå. Så det ligger vel på nettet et ste men jeg finner ingen info om selve skattekortet mitt på altinn eller skatteetaten.


Ukjent firma har hentet ut mitt skattekort i. Opplysningene i skattekortet mitt Vi beregner skatten på grunnlag av de opplysningene vi har på deg. Sjekk at opplysningene stemmer. Hvor kan jeg finne skattekortet mitt på altinn.


Det ligger ikke i meldingsinnboksen. Trodde jeg var e-bruker, men jeg kan da ikke være det da? Men jeg har ikke fått det i posten, og får også selvangivelsen på nett.


Det nye skattekortet sendes normalt elektronisk til NAV, KLP og andre pensjonsleverandører. Hvis du endrer skattekortet i løpet av året, må du også opplyse hvor mye du har tjent og hvor mye skatt du har betalt hittil i år. Det er derfor i praksis enklere å gjøre endringer i skattekortet for det kommende året rundt nyttår. I skattetrekkmeldingen kan du se hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å lage skattekortet og for å beregne hvor mye skatt som skal trekkes fra inntekten din neste år. Hvis opplysningene som er brukt ikke stemmer og du ønsker å unngå enten restskatt eller å bli trukket for mye, må du passe på å justere skattekortet.


Jeg var innom Altinn i dag, og kikket tilfeldigvis innom for å se hvem som har hentet ut mitt skattekort. Lønn og trygd hittil i år er det som står på skattekortet mitt (når jeg går inn på skattekortet på nettsidene). Jeg har gått gjennom lønnslippen tusen ganger nå og det står ikke noe sted. Men, hvis jeg plusser sammn fastlønn, timelønn, overtidsgodtgjørelse og feriepenger (beløpet minus trekk i lønn) så får jeg til sammen. Skattemeldingen (selvangivelsen) finner du i innboksen.


Jeg får ikke åpnet skattemelding (selvangivelse) i PDF. Det skattekortet som ligger i lønnssystemet skal imidlertid stemme overens med det elektroniske skattekortet som Skatteetaten har utstedt, og det skal fremkomme av lønnsslippen hva som er ekstra trekk. Den ansatte kan kreve å bli trukket for et høyere kronebeløp enn det som står på skattekortet , sier Elvestad. SVAR: Hei, og takk for spørsmålet ditt! Du bør ta kontakt med Skatteetaten for å finne ut av hva dette betyr.


Man skal jo ikke skatte halvparten av det man tjener, så det er viktig å vite om du. Nå har jeg prøvd å finne frem men det er kul umulig. Jeg er ansatt i staten, tittelen er Seniorrådgiver, jeg har års arbeidserfaring og års utdannelse på høgskolenivå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg