fredag 24. oktober 2014

Hvorfor skal vi ansette deg

Mange personalsjefer liker å la deg fortelle om deg selv. Et vanlig spørsmål er hvorfor du ønsker deg over i ny jobb. Igjen, oppfordrer Crackinterview. Har du andre tilføyeler bør det være vekst og muligheter.


Hvorfor skal vi ansette deg

Hvorfor bør vi ansette deg ? Det viktigste her er å være spesifikk. Denne tilnærmingen kalles Re-retning og du vil styre intervjuet unna flere spørsmål som hvorfor skal vi ansette deg mot en diskusjon om de virkelige utfordringene virksomheten står overfor. Fortell mer om deg selv? Dette er et vanlig spørsmål å få i sosiale sammenhenger. Derfor gir mange et sosialt svar.


Det bør du ikke gjøre i et jobbintervju. Svar heller som om du ble spurt hvorfor skal vi ansette deg ? Det er det de egentlig spør om. Gjør deg opp en mening om hva som vil være viktigst for intervjueren. Oppskriften på et godt svar henter du fra dine nøkkelkvalifikasjoner.


Her har jeg sittet i over en time og anstrengt meg for å gi deg best mulig inntrykk av meg og hvorfor jeg passer til jobben, men når du spør meg rett ut hvorfor du skal ansette meg, hva svarer jeg da? Skal på jobbintervju i morgen. Og er veldig nervøs på hvilke spørsmål jeg vil komme til å få.


Satt der bare og hadde ikke peiling på hva jeg skulle svare, og svarte bare Vet ikke jeg. Hva er greit å svare på slik. Hele intervjuet handler om å bevise hvorfor arbeidsgiveren skal ansette nettopp deg.


Dette skal du vise både gjennom svar på direkte spørsmål, og indirekte gjennom alt du formidler i løpet av intervjuet. Gjennom forberedelser og målrettet gjennomgang av stillingsutlysningen kan svarene langt på vei ligge forhåndsprogrammert i hodet. Første gang vil svaret ditt sannsynligvis høres rart og rotete ut, uansett hvor bra svaret måtte virke inne i hodet ditt.


Prøv igjen ti ganger, og du vil svare bedre og mer velartikulert. Har du ikke tenkt gjennom svarene dine på forhånd kan det være at du ikke får jobben. Du må stille mange spørsmål om ting som betyr noe for deg. Jeg må vite om jeg skal ansette deg , men like viktig er det for meg å vite om du synes denne jobben er riktig for deg.


Stor sjanse du får når etterspørselen ? Du må selge deg selv å overbevise intervjueren av dine kvaliteter. For å søke du ofte bruker nesten det samme brevet, men du må vise deg riktig i et intervju. Kan du selge oss deg selv som produkt? Slik svarer du: Gi en klar og tydelig redegjørelse for hva du vil bringe inn i virksomheten.


Vær selvbevisst, men ikke arrogant. Hvor ser du deg selv om fem år? De regionale næringsklyngene, med støtte Møre og Romsdal Fylkeskommune og Sparebanken Møre, har nylig avsluttet forskningsprosjektet The Human Side of digitalization and the future of work. Dette spørsmålet gir deg en god mulighet til å fortelle akkurat hvorfor du er den beste kandidaten til jobben. Ja, hvorfor skal dere ikke velge meg?


Jeg har de rette kvalifikasjonene, erfaring. Gi intervjueren en oppsummering av deg selv på slutten av intervjuet, fokuser på dine beste sider og på det som stod i utlysningsteksten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg