onsdag 15. oktober 2014

Blodtrykksfall gravid

Hvordan behandle blodtrykksfall. Jeg antar at du står og går mye på jobben din, og siden du er gravid kan mye ståing lettere føre til blodtrykksfall. Det samme kan skje om du reiser deg brått fra sittende til stående stilling.


Ved utvikling av et foster endrer sirkulasjonssystemet seg i kroppen til den gravide. Blodmengden øker og sirkulasjonssystemet ekspanderer raskt under graviditet, dermed vil blodtrykket sannsynligvis falle.

Du følger deg svimmel, særlig hvis du reiser deg raskt. Dette er normalt, og blodtrykket går vanligvis tilbake til normalt etter du har. Når jeg har hatt blodtrykksfall , noe som igrunn skjer ganske ofte så blir jeg veldig svimmel og kvalm. Legger jeg meg ikke ned med det samme (noe jeg ikke har mulighet til når jeg er på jobb) utvilker det seg med flimmersyn, nummenhet i bena, hodepine, ekstrem kvalme, vanvittig svimmel - går helt rundt for meg.


Har opplevd flere blodtrykksfall etter jeg ble gravid , prikker for øynene og følelse av at jeg skal besvime. Har ikke blitt kvalm dog, og det har gått over etter et minutt eller to. Hjertebanken derimot holder på å gjøre meg ko-KOOO!


Kan heller ikke dusje stående.

Hva kan jeg gjøre for å forhi. Hjernen er hele tiden avhengig av å få oksygen via blodet for å. Parkinsons sykdom og gravide. Kanskje du er bekymret for den lille dersom du skulle besvime? Blodtrykksfall skyldes at det kommer for lite blod til hjernen. Som regel går alt veldig fint, og svimmelhet er en vanlig følelse å kjenne på når du er gravid.


Det kan være flere årsaker til at du føler deg svimmel i graviditeten. Lavt blodtrykk gravid. Mange gravide kan slite med lavt blodtrykk i starten på svangerskapet av rent fysiologiske årsaker.


Tømming av tarm kan føre til blodtrykksfall , dette forsterkes av varme badegulv og generelt høy romtemperatur. Aktivisering av muskler i armer og bein før en reiser seg fra toalettsetet, kan forebygge besvimelser og skader. Medisiner har ingen plass i behandlingen av vanlige besvimelser.


Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er dessverre umulig for meg å stille en diagnose her på nettet.

Jeg ble skikkelig dårlig da jeg dusjet faktisk. Legen trodde det kunne være blodtrykksfall. Måtte bare komme meg ut fra dusjen og sette meg ned med hodet lavt.


Når man er gravid kan det skje hvis man står helt rolig for lenge. Men når du går et døgn uten mat og uten søvn ol. Syns du skal ta en tur til legen for å få sjekket at du får nok næring og væske (elektrolytter). Har den siste uken hatt flere episoder der jeg blir svimmel.


Mistenker blodtrykksfall siden jeg blir svimmel, kaldsvetter, mister hørselen, det prikker og svartner foran øynene i tillegg til at jeg blir akutt kvalm. Pasienter på dialyse er spesielt utsatt for plutselige økninger og blodtrykksfall. Dette kan lindres ved å ta medisiner for å fikse ubalanse eller reparere nyreproblemer. Når en kvinne er gravid , kan mengden av blod i kroppen øker, og forårsaker øket blodtrykk.


Jeg har alltid hatt lavt blodtrykk, men det er blitt verre utover i graviditeten. Jeg er nå i uke og har noen skikkelig ille blodtrykksfall som gjør at jeg blir strengt fulgt opp av lege og jordmor. Det er ikke noe særlig for babyen om mamman faller og slår seg eller blir kroppsdårlig som gjerne blir etter et blodtrykksfall.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg