tirsdag 14. oktober 2014

Gravid og fly

Fly billig overalt og spar penger på flyreiser. Finn den beste løsningen! Rask og trygg leveranse. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Billig, sikker og rask graviditetstest.


Gravid og fly

Kjøp nå, test deg hjemme. Kan jeg fly når jeg er gravid ? Hvor lenge opp mot termin kan jeg fly ? Hvordan er det med reiseforsikringen? Planlegger du flyreiser mens du er gravid , er det visse forholdregler du må ta, både i forhold til hvor, hvor lenge og når i svangerskapet du kan fly.


De fleste flyselskaper vil ikke tillate deg å fly den siste tiden før termin, men de kan operere med ulike regler for å fly når du gravid. Ifølge Mogstad bør ikke gravide fly altfor lange destinasjoner på grunn av økt risiko for blodpropp – særlig på flyreiser over fire timer. Du er mer utsatt for blodpropp når du sitter lenge og er gravid.


Gravid og fly

Blir du sittende lenge må du ha elastiske strømper (støttestrømper), forklarer Jørgensen. Dersom det er mindre enn to uker til termin, aksepteres ikke gravide pas sasjerer. Det er likevel en liste over noen strekninger hvor gravide til og med svangerskapsuke kan fly uten ledsager. Dette forutsetter imidlertid at du kan legge fram legeattest (med samme innhold som kreves i legeerklæringen) fra dagen før eller samme dag. Generelt er det trygt å fly for en frisk gravid kvinne.


Når bør man ikke fly ? Det finnes derimot enkelte situasjoner hvor flyging for gravide kvinner frarådes, for eksempel ved spørsmål om truende abort (blødninger, smerter), ved fare for for tidlig fødsel, risikosvangerskap og når det nærmer seg termin. Da mente Ryanair at hun ikke kunne fly ettersom hun var gravid i 34. Gravid uke for uke. Alle flyselskaper har egne regler for hvor lenge gravide har anledning til å fly med dem, og noen krever også en legeerklæring som sier det er trygt å la den gravide reise med fly mot slutten av svangerskapet.


Jeg fløy til Vietnam når jeg var uker på vei med eldste. Gikk veldig bra - noe ukomfortabelt i lengden så var mye oppe og gikk. Så lenge du passer på å drikke nok, være litt oppe å gå og sjekker opp med flyselskapet når grensen på å fly om du nærmer deg slutten så er det ikke noe mer farlig å fly som gravid enn ellers. TUI fly kræver, at du medbringer en lægeerklæring på alle flyvninger efter den 28’nde uge af graviditeten.


Kvinner med tidligere spontanaborter frarådes imidlertid å fly , pga økt risiko for gjentagelse i det aktuelle svangerskapet. Den generelle tromboserisikoen er ca. Der kan dog være visse risici forbundet med rejser til bestemte lande, vacciner, behandling i andre lande, ligesom der er visse forholdsregler, der skal tages, hvis rejsen skal foregå med fly. Ha alltid på deg støttestrømper hvis det er en lang reise, og husk å ordne med forsikringer, reiseapotek og vaksiner.


Gravid og fly

På lange reiser er det også viktig at du beveger deg. Nedenfor finner du informasjon og flere viktige tips om hva du kan gjøre før og under reisen. Heij jeg er en jente på som er ca litt mer enn mnder på vei som gravid ! Uge – For flyrejser der varer timer eller mere, må du flyve til og med den 34'nde graviditetsuge.


Jeg lurer på hva du vil råde meg til? Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg