fredag 10. oktober 2014

Blodprosent gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Behovet for jernbehandling vurderes ut fra blodprosent , måling av serumferritin for jernstatus og kvinnens helsetilstand.


Blodprosent gravid

Når bør du ta jern? Alle gravide i Norge anbefales å ta et tilskudd av folinsyre allerede fra graviditen planlegges, eller så snart man blir gravid , og de første tre månedene av svangerskapet. Apoteket kan gi deg informasjon om hvilket preparat og hvor stor dose du skal ha. De fleste gravide har i tillegg nytte av et lite jerntilskudd i andre halvdel av. Jernbehovet ditt er altså høyere enn det pleier å være.


Blodprosent er et villedende begrep som ikke bør brukes, istedetfor brukes Hemoglobinverdien. Dette tilsvarer en gammeldags blodprosent på knapt 8 men glem blodprosenten. Jeg var for noen år siden gravid og hadde tre tune og kompliserte måneder. Jeg lurer på om du helt fra starten hadde høy hb( blodprosent ) og høyt blodtrykk. Det hadde jeg -hadde en hb på max og blodtrykket ble høyere og høyere.


Kan godt tenkes at det også var pga at ejg ble mere og mere engstelig av det der. Vanlige årsaker til høy blodprosent – Høy blodprosent sees ofte ved kroniske sykdommer som fører til for lite oksygen i blodet som for eksempel KOLS og hjertesvikt. Da prøver kroppen å kompensere for det lave surstoffinnholdet i blodet ved å produsere flere røde blodlegemer, for å forsøke å bringe mer oksygen til vevet. Gravide får normalt lave verdier som følge av større opptak av væske i blodet, det vil si at blodet tynnes ut.


Kan skyldes: Polycytemia vera - en tilstand der beinmargen produserer for mange røde blodceller. Lav blodprosent skal alltid utredes. Ofte kan anemi forekomme ved for lavt jern i kroppen, eller på grunn av B12-mangel.


Blodprosent gravid

Dersom legen finner en lav blodprosent , så skal årsaken finnes, fordi det kan være tegn på alvorlig sykdom. Det er særdeles feil å ta for gitt at man mangler jern om man får påvist en lav blodprosent. Mener du blodprosent eller Hb?


For svarene du har fått behandler de to som synonymer, noe de egentlig ikke er. Har du derimot Hb på 8. Hb (lav i blodprosent ). Jeg må ta mer jern fra nå av da blodprosent var 15. Men det er vel ikke så lavt når man er gravid ? Jern er en viktig ingrediens i de røde blodlegemene. Enkelte kvinner har små lagre med jern i kroppen, og ved ekstra behov oppstår jernmangel og blodmangel, lav blodprosent (anemi). Tilstanden lar seg enkelt diagnostisere ved en.


Helsedirektoratet (Helsekort for gravide og veiledning for utfylling av Helsekort for gravide ) Jordmor Ragna T. I videoen under forklarer jordmor Ragna T. Larsen hovedtrekkene i Helsekort for gravide. Siden videoen ble laget har det kommet noen endringer i kortet, så hun viser til forrige versjon av skjemaet. Kvinner med store menstruasjonsblødninger, gravide og ammende. Om lag av kvinner i fertil alder i Norge har jernmangel, hvorav ca.


Barn og ungdom i vekst. Personer med lavt kaloriinntak som for eksempel små barn, eldre, personer som slanker seg og vegetarianere. I Norge var 1gram hemoglobin pr 1ml blod bestemt å tilsvare en blodprosent på 1. En person med Hb gram per 100ml blod hadde derfor en blodprosent på 50. Gravide med blodtypen Rhesus negativ vil få tilbud om en blodprøve for å se hvilken Rhesus fosteret har.


Det gjøres for å unngå senere komplikasjoner hos barnet. Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg