tirsdag 21. oktober 2014

Baby uke 26

Når du er gravid i uke kjenner du sikkert smerter i korsryggen. I uke åpner barnet øynene, men utsikten inne i magen er begrenset. Alt om graviditeten i uke 26. Om barnet: Reagerer på lys.


I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt.

Hjernebølger aktiviserer hørsels- og synssystemene, og buklene utenpå hjernen (hjernevindingene) utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner å reagere på lys som kommer utenfra livmoren. Referanser: Helsenorge. Propedeutisk pediatri Per H. Graviditeten i uke 26. Tid for en snack Barnet spiser når du spiser, så tenk på hva og hvor ofte du spiser.


Lavt blodsukker kan gjøre deg svimmel, skjelven og trøtt, så spis små måltider ofte for å jevne ut tingene.

Vi fikk en sønn i uke 2for år siden, pga. På det minste veide han 6gram. Han måtte bruke både respirator og cpap, og fikk oksygentilførsel på trakt inntil to uker før hjemreisen. Vi valgte ikke å bruke monitor da vi kom hjem.


Problemet er at jeg ikke får fri fra jobb før mai, har fått godkjent ferje mai-juni og vi vurderer og reise til australia da. Noen som vet om dette går bra eller noe jeg helst ikke bør gjøre? Det må gjøres etter uke 26.


UKENS PAPPATIPS: Ikke bli fornærmet om din kjære ikke har lyst til å dra på slektstreff med hele familien din, eller holde ut til langt etter midnatt på fest med vennegjengen. Ha respekt for at hun er sliten og trenger ro. Se video om hvordan det er å være gravid i uke her.


Fikk du påvist forliggende morkake i uke 1 er vanlig med en sjekk ved ultralyd nå for å se om den fortsatt er forliggende eller om den har trukket seg opp siden livmoren vokser hele tiden. Her kan du lese mer om morkaken. Videoen nederst gjelder fosterets uke som er det samme som mors uke 26. Uke begynner mandag 22.


Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.

Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Fortsett å prate og synge for fosteret. Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har kanskje vernix (voks) i ørene også, men hørselen er bedre nå enn tidligere. Barn i magen Din baby Kvinneguiden. Bedre sent enn aldri!


På torsdag var jeg fullgåtte uker og på fredag gikk jeg inn i uke ! På størrelsen med en aubergine. Starter fødselen nå, er det prosent sjanse for at babyen overlever. Er det ikke fantastisk? Andre trimester er nå overstått.


Veier 8-kilo. Nå er babyen omtrent centimeter lang og veier ca. Immunforsvaret forberedes til livet utenfor livmoren, og antistoffer fra deg passerer til barnet via morkaken. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som hjernevindingene dannes.


Forskere mener intelligensen kommer fra dette ytre hjernelaget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller, og overflaten blir større. Spedbarn som fødes etter uke 3 klarer seg som regel fint.


De kan ha bruk for noen flere dager på sykehuset, men vil på lengre sikt ha like gode helseutsikter som barn født rundt termin. Det fødes få spedbarn før uke 32. Disse barna må ligge lenger på sykehuset.


Barna er underutviklet når de kommer til verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg