fredag 31. oktober 2014

Autistiske trekk hos barn

Autistiske trekk hos barn

Tilstanden påvirker sosialt samspill, språk og atferd. Ulike symptomer og tegn innenfor disse hovedområdene kan opptre med ulike grader av alvorlighet. Følgende vedrørende sosiale ferdigheter, språk, kommunikasjon og atferd hos småbarn kan være tegn på en autismespekterforstyrrelse: Sosiale ferdigheter. Barn med gjentatte ørebetennelser kan få en forsinket språkutvikling.


Dette må ikke forveksles med autisme hos barn. Den gjentagende ritualistiske adferden kan arte seg på mange måter. I stedet for å ta lekene i bruk kan autistene stille dem opp i lange rekker og bruker da som regel samme leker og samme rekkefølge hver gang. Studier viser at under prosent av befolkningen i Norge har en eller annen form for autisme. Men såkalte autistiske trekk blant barn antas å være betydelig mer utbredt.


Autisme er vanligere blant gutter enn blant jenter. Cirka halvparten av alle barn som har autisme, har en eller annen form for utviklingshemming. Disse to begrepene brukes ikke i diagnosemanualer i dag.


Autistiske trekk hos barn

Det er i mange tilfeller vanskelig å skille ASF fra annen utviklingsforstyrrelse eller utviklingsforsinkelse. Mange av de nevnte symptomene kan også forekomme hos helt friske barn i perioder i utviklingen, og er ikke nødvendigvis et tegn på ASF, sier Øien. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Tilskudd av folsyre kan hindre autistiske trekk hos barn.


Forsker oppfordrer kvinner som tar epilepsimedisin til å ta vitamintilskudd regelmessig. Folsyre kan hindre autistiske trekk hos barnet dersom kvinnene blir gravide. Og vi gjør det hele tiden!


Autistiske trekk hos barn

Det finnes beretninger om autistiske barn som er blitt behandlet med gluten- og melkefri diett, og som har vist store fremskritt. Det er gjort noen kontrollerte studier på effekten av slik diett ved autisme, men disse er av for lav kvalitet til at en kan konkludere, både når det gjelder effekt og skadeeffekt av slike tiltak. Hos dem som har et godt talespråk er kommunikasjonsproblemene knyttet til manglende samtaleferdigheter og sosial bruk av språket i varierte situasjoner. Det er vanlig med vansker knyttet til turtaking, valg av tema og evne til å følge andres tema.


Samtaler blir ofte ført på egne premisser, med mangelfull tilpasning til samtalepartner. Gode priser på sengetepper hos Ellos. Rask og enkel handel hos Ellos. Finn dine favoritter!


Stort utvalg av dameklær for alle. Kjente merkevarer til gode priser. Tegn, symptomer og vansker varierer fra barn til barn , og sammensetningen kan ofte være utfordrende. Man ser ofte en generell forsinkelse i utviklingen hos barn som senere får diagnosen ASF, som favner langt flere barn enn bare de som har ASF. Det finnes minst genetiske syndromer der vi kan finne autistiske trekk hos noen barn , unge og unge voksne, herunder RTS.


Ulike forskere har funnet ulike forhold knyttet til syndromer og autisme, men her må en være oppmerksom på hva slags sammenligninger som er gjort. Men hva har vi som ser barnet til daglig? Foreldre og personer som jobber med barn har ofte bare sine egne øyne, ører og magefølelsen å forholde seg til. Da er det viktig at de vet litt om hva som er normalt hos barn og hva som ikke er normalt. Artikkelen er kun til generell opplysning og kan ikke erstatte profesjonell rådgivning.


Det er også viktig å være klar over at trekk som virker å være autistiske hos mennesker med DS kan skyldes andre vansker. Hos barn som har en synsrest, blir det viktig å kartlegge synsfunksjonen slik at læringsmiljøet kan tilrettelegges på en god måte. Kombinasjonen blindhet og autisme gjør det mer komplisert for barnet å skape en sammenheng og håndtere omverden, enn for seende barn med autisme. LES OGSÅ: Barn med autisme Hvor vanlig er autisme? Når det gjelder forekomsten og hyppigheten av autismespekterforstyrrelser kan man finne ulike tall.


Vanskelighetene med å gjenkjenne psykiske lidelser hos denne gruppen fører til at mange går med alvorlige plager uten å få riktig hjelp. Hos mennesker med autisme og utviklingshemming har tegn på psykisk lidelse ofte blitt oversett eller misforstått som knyttet til at de har autisme. Derfor kan vi egentlig ikke slå fast at gluten- og kaseinfri kost skal inngå som en viktig del av behandlingen hos barn med autisme.


Til tross for dette, skal man heller ikke neglisjere erfaringer foreldre har gjort seg mht autistiske trekk og fordøyelsesplager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg