tirsdag 7. oktober 2014

Temp under armen

Search for When Taking A Temp Under The Arm. See All The Fashion Trends, New Season Essentials and Much More! Find Underarm Temperature and Informative Content.


Et større problem var avviket mellom tempen under armen og i baken er ulikt fra barn til barn. Selv om den i gjennomsnitt er lavere i armhulen enn i baken når man bruker elektronisk termometer, kan en ikke uten videre justere dette ved å legge til målingen under armen. Temperature taken under the arm usually is considered to be less accurate than most other body locations for measuring temperature.

This measurement, also known as axillary temperature, tends to be about half a degree to a degree below oral temperature 1. Denne metoden er mindre nøyaktig enn måling i endetarmen. Termometerspissen plasseres i armhulen, og armen holdes tett inntil kroppen. For å sammenligne temperaturen under armen med temperaturen i endetarmen legger man til °C til målingen fra armhulen. Termometeret skal sitte minutter i armhulen eller til termometeret piper. Måle temperaturen under armen har fordeler og ulemper.


Den åpenbare ulempen er at det er mindre nøyaktig enn andre former for måling. En fordel er at det ikke er veldig invaderende. Mange barn har en hard tid holde fortsatt for temperaturmåling i andre områder av kroppen, men de tåler å ha termometeret i armhulen.

Har en jente som ikke er i form her og hvis jeg skal legge på grad har hun 3 men hvis man skal legge på har hun jo ikke feber pr. Ja, jeg vet at man egentlig bør måle rektalt, men det orker jeg ikke. Ikke betyr det så mye egentlig heller hva tallet viser, men jeg ble litt nysgjerrig rett og slett.


Vi har et termometer som jeg kjøpte for noen år siden da vi skulle prøve å få barn for å måle morgentemp. Da lå jeg normalt på 3. Jeg holder på med en fanatrøye til med selv. Den har en blanding av rund- og raglandfelling. Etter å ha strikket noen plagg av denne varianten har jeg erfart at det ikke er spesielt lurt å felle de x-antall maskene under armen. Dette vil blir både klumpete og stygt, selv om man syr aldri så pent.


Det første du må gjøre er å holde deg rolig og ikke stresse deg opp. Når du finner en klump under armen er det best å oppsøke lege så snart som mulig. Lymfomer er også vanligvis forbundet med en lav feber, problemer med å sove, nattesvette og vekttap. Men fordi du kanskje ikke har noen av disse andre symptomene, gå til legen din først. Følger du instruksjonene som fulgte med termometeret?


I føleg fysioterapauten er musklen som går fra armen og ut til brystet hard og unormalt kulete og det strekker seg helt inn under armhulen. Smerten under armhulen kjennse ut som sviende smerter, men det er ingenting å se utenpå huden. Taking your child’s temperature under the arm is appropriate from months of age and up, according to the AAP.


Turn the thermometer on and place it under your child’s arm so the tip of the thermometer sits at the center point of his armpit, touching only skin and no clothing. Ta feber under armen ?

Har hört att man ska lägga på lite då men hur mycket? Gäller det samma om man tar i munnen? Det står inget i termometerns bruksanvisning. De siste dagene har jeg hatt vondt i armhulen under venstre arm.


Jeg har ikke kjent noe kul eller hevelse, det er bare veldig ømt og ikke på et stort område, men på bakerste halvdelen av armhulen. Det er ganske vanlig med godartede hevelser og kuler i eller under huden, men en kul eller en klump kan også være et signal om kreft eller annen alvorlig sykdom. De vanligste årsakene til kuler i selve armhulen er hovne lymfeknuter og betente svettekjertler.


Lymfeknuter kan også finnes lenger ut i armen mot albuen. Jeg kan se at jeg unormalt ofte tror det feiler meg noe, og unormalt ofte er hos legen. Men nei, jeg greier overhodet ikke å slutte å bekymre meg for brystkreft når jeg nå har vondt under armen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg