onsdag 1. oktober 2014

Laks steketid

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Digital timer med store og tydelig tall. Sier tydelig ifra når tiden er over. Det er mye tilbehør som passer til laks : Alt av grønnsaker, etter sesong og smak.


Salat, vårløk, agurk, avokado.

Rømme, sitron eller bare en god olivenolje. Poteter, pasta, couscous eller ris. Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før. Legg fisken i langpannen og dekk med folie. Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat.


Dette bidrar til god kontroll på steketid og du vil få et bra resultat. Mens stekeovnen blir varm kan du forberede eventuelle råvarer som skal bakes sammen med laksen. Bruker du porsjonsstykker av laks , bør de andre råvarene være kuttet i mindre biter.


Raske retter med laks : Se våre oppskrifter.

Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Laks er en veldig anvendelig fiskeråvare som gir de beste retter.


Her får du ny inspirasjon. Få tipsene til hvordan du tilbereder ovnsbakt SALMA. Middagspai med laks og spinat. Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai. Stekt laks er både sunt og godt!


Slik steker du den perfekte laksen til laksemiddagen, både med back loin og belly loin fra SALMA. Stek den sammen med tomater og sitronskiver (viss du liker sitron på laks ) og krydre med masse grovkvernet pepper. Jeg synes den blir best når den ikke er pakket inn i folie, da får den sprø skorpe. Nå fikk jeg kjempelyst på laks ! Hvit fisk som torsk, flyndre og breiflabb skal ha en kjernetemperatur fra til grader. Liker du godt varmebehandlet fisk og ikke er redd for at fisken blir litt tørr, legger du deg mot maksimumstemperaturen.


Den er go lett å tilberede, og inneholder massevis av gode fettsyrer, spesielt omega sier Sara Begner. Når jeg ovnsbaker laks , pleier jeg å saltbake den. Jeg legger den på aluminiumsfolie eller bakepapir i ovnspanna, fyller med sjalottløk, sitron og fersk dill.


Den andre varianten på lista er også superenkel.

Ovnsbakt laks er enkelt. Det er bare å skive opp litt sitron og appelsin og legge på litt rosmarin. Du kan selvsagt bruke tørket rosmarin også. Superkokk Bent Stiansen står for den siste varianten.


Det er i utgangspunktet en ørret, men den kan byttes ut med laks. Bruk romtemperert laks Er laksen romtemperert før den går i stekepannen blir den raskere ferdig og stekeresultatet blir jevnt. Er laksen for kal vil temperaturen synke og stekeskorpen kan utebli. Husk å tørke av laksen med et tørkepapir før du har den i pannen.


Da slipper du unødvendig sprut fra det varme stekefettet. På en enkel og økonomisk måte blir middagsrestene om til en ny, gratinert middag. Bergn litt lenger steketid dersom du bruker rå poteter. En saftig og herlig stekt laks på nulltid i Philips Airfryer. Laks er for mange kjent som en sikker vinner både til hverdags og fest, og alle som har smakt en perfekt stekt laks vet hvorfor.


Den er god og mild på smak, har en myk konsistens som nærmest smelter på tungen og en deilig stekeskorpe. Særlig laks er en fisk mange foretrekker litt rå helt innerst. Samtidig er laks en fet fisk som er lettere for mange å tilberede enn hvit fisk fordi det skal mer til før den blir tørr. Men selv her er det best å være forsiktig: – Steker du fet fisk for lenge og den blir tørr, kan den i verste fall smake tran – og det er ikke noe deilig, sier kokken.


Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg. Med familiefavoritten laks , stiller det seg derimot annerledes. Den fete fisken har en tettere og mer robust struktur, så her kan man steke på begge sider uten problem.


Men vær litt varsom med stekingen likevel, råder Erik. Laksen bør ikke stekes for hardt og for lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg