fredag 3. oktober 2014

Hjort indrefilet

Beregn ca 2gram pr person. Skjær potetene i skiver og ha dem i en ildfast form. Skrell hvitløkfeddene og stek dem i en tykkbundet kjele på lav varme i smør til de blir gylne.


Brett den tynneste delen av fileten over, slik at du får en filet med mest mulig lik tykkelse. Bind sammen med bomullstråd. Krydre med salt og pepper og brun fileten godt på alle sider i olje. Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert. Varm en jerngryte med smør, olje og uskrelte hvitløksfedd.


Stek kjøttet godt på alle kanter, i cirka minutter. Ta kjøttet ut av gryten og la det hvile i 10- minutter før du skjærer i det. Kok ut jerngryten med kraft fra rødbet og litt.


Til deg som tvilte på at det var indrefilet pga. Da jeg hadde tint den viste det seg å være to mindre indrefileter som lå sammen, derfor den høye vekten. Filetene veide altså ca. Brunet først i panne, stekte hver filet i stekepose til ca.


Heldigvis svarer prisen som oftest til forventningene. Indrefileten er det beste og når du har hjort indrefilet i panna har du det beste av det beste. I denne oppskriften får du se hvordan du kan lage fløtegratinerte poteter med gyllen hvitløk og en enkel madeirasjy. Han setter fram et fat med tynne skiver varmrøkt hjort , røkt på en liten turrøykeovn, sammen med bakte og fløtekokte poteter og gulrøtter, smaksatt med salvie.


Hjort indrefilet

Har en indrefilet av hjort på 4g som jeg hadde tenkt vi skulle spise til middag i dag. Men hvor lenge skal den stekes i ovnen, og på hvor mange grader? Oppskrifter med hjort. Her er eksklusive små godbiter!


Er du heldig og får tak i indrefilet av hjort , kan dette være en fin måte å servere den til mange – som forrett eller som én av flere tapasretter. Hjortejakta begynte 1. Dette er oppskriften på Ytrefilet av hjort , servert med ovnsbakte amadinepoteter, soya stekte grønnsaker og viltkremsaus, til Julie fra serien Klokka åtte hos meg, uke - program 22. Jeg skal lage hjort og vil gjerne helsteke den. For en spennende oppskrift, jeg lurer på om man kan erstatte hjortesteiken med indrefilet av storfe? Kraftbein leveres med om det er ønskelig.


Hjort indrefilet

Så er turen kommet til hjorten. Gni kjøttet inn med krydderblandingen og stek i en panne med masse smør, litt olje og aromater som hvitløk og timian. Få en flott stekehinne og la kjernen på kjøttet være ganske rødt. Når det handler om hjort , kommer vi ikke utenom de tradisjonelle. Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre.


Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Alle stykningsdeler er gryteklare, finpusset og trimmet. Ingen vakuum-mørning her.


Vi henger slakta til de når døgngrader. Topp kvalitet – her får du det du betaler for. Det er ikke noe norsk kjøtt, men stammer ifra New Zealand. Lurer på hvor lenge den bør ligge i vannbad. Hadde sett for meg grader, men vet ikke hvor lenge den bør ligge.


Er en filet på 9gram. Hvorvid den er en indrefilet eller ikke. Gropekoking av hjort. Enda mer imponert vil dine gjester bli om du gjør som våre forfedre å koke hjortekjøttet i ei grop i bakken.


Hjort indrefilet

Du trenger ikke å grave ned hele hjorten slik de gjorde. I stedet for å beholde skinnet på før du legger det i gropa, eller å dekke kjøttet med bjørkenever, kan du benytte aluminiumsfolie. Det er fredag og hva passer vel ikke bedre enn å friste med en perfekt stekt helstekt indrefilet ? Og som ikke det er nok kan jeg friste med fargerikt og deilig tilbehør som saltbakt løk, ovnsbakte tomater, spinat, asparges, hasselbackpoteter – og ikke minst en nydelig rødvinsaus som kompletterer det hele!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg