onsdag 22. august 2018

Uteblitt menstruasjon

Hypothyreose - nedsatt virksomhet i skjoldbruskkjertelen - kan også medføre sjelden menstruasjon. Da har du også andre plager: du er trett, slapp, fryser lett, med andre ord: er ikke ditt gamle jeg. Om du har denne sykdommen, som først og fremst rammer kvinner midt i livet, kan legen også diagnostisere ved hjelp av blodprøver. Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest. Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder.


Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom.

Det er riktig at du kan bli gravid selv om ikke mannen kommer inn I deg, men det er mye mindre sjanse for det. Ca av menn har sædceller I precu. Uteblitt menstruasjon er altså ikke uvanlig og kan ha en rekke årsaker. Det finnes imidlertid enkelte symptomer du bør være på vakt for dersom du opplever uteblitt mens.


Aleris opplyser på sine nettsider at dersom menstruasjonen uteblir i mer enn måneder, bør du kontakte en gynekolog. Jeg har ønsket å bli mamma så lenge jeg kan huske, og det er mitt værste mareritt at det ikke skal gå. Alle sier en ikke skal stresse, og det er det jeg prøver på, men samtidig er det veldig lett å bli frustrert når du går og venter på en menstruasjon som ikke kommer.


Det kan være mange grunner til at mensen ikke kommer som forventet. Så bra at du tok kontakt med ung.

Les mer om det her. Du kan ta en gratis graviditetstest hos helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom eller hos Amathea, da får du også noen å prate med. Går det mer enn en uke, defineres det som at mensen har uteblitt. Er graviditet imidlertid utelukket, er det flere andre ganske vanlige årsaker til at menstruasjonen ikke kommer.


Er du i 40-årene, kan det være at du har kommet i overgangsalderen. En menstruasjonssyklus regnes fra 1. Blødningene varierer i mengede og ubehag fra person til person, og det er store individuelle variasjoner både i regelmessighet og hyppighet, ifølge Helsedirektoratet. Hva menes med uregelmessig menstruasjon ? De fleste kvinner har menstruasjon med omtrent fire ukers mellomrom. Det betyr at det går fire uker fra første dag i en menstruasjonsblødning til første dag i den neste.


Lengden på dette mellomrommet varierer en del fra kvinne til kvinne. Noen kan ha dager mellom menstruasjonene, andre kan ha 30. Du kan ikke bli gravid etter at menstruasjonen har opphørt helt, men du bør imidlertid bruke prevensjon inntil du er helt sikker. Det anbefales at du bruker prevensjon i måneder etter siste menstruasjon for å være på den sikre siden.


Psykiske belastninger, stress eller frykten for en uønsket graviditet kan få menstruasjonen til å utebli. Det samme gjør seg gjeldende i forbindelse med voldsomme vekttap, vektøkning eller særdeles intensiv trening. Er du i fertil alder bør du først og fremst ta en graviditetstest ved uteblitt menstruasjon. Tidlige symptomer på graviditet er kvalme om morgenen og uteblitt menstruasjon.


En graviditetstest vil på bare noen få minutter vise om det er symptomer på graviditet du har.

Uregelmessig menstruasjon skyldes først og fremst at eggløsningen er uregelmessig. Dette er svært vanlig blant de yngste, men kan også forekomme en del blant den eldste gruppen. Og for sistnevnte kan blant annet endringer i hormonproduksjonen være årsaken, sier hun til KK.


Manglende menstruasjon er når en jente i 14-årsalderen aldri har hatt menstruasjon , og i tillegg mangler brystutvikling, behåring i kjønnsregionen og heller ikke har hatt noen vekstspurt. Menstruasjon , ofte bare kalt mens eller mensen, er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide. Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner.


YEYE:) Hos de aller fleste kommer mensen med til dagers mellomrom, men av og til kan mensen utebli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg