mandag 27. august 2018

Ørebetennelse hos barn

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Til barn under to år kan saltvannsdråper brukes til dette formålet. Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. Antibiotikabruk hos barn.


Ved ørebetennelse klarer de aller fleste seg uten antibiotika.

Alle kan få en ørebetennelse , men barn er spesielt utsatte. Barn som går i barnehagen eller park har størst risiko fordi smitten lett spres mellom barna. De vanligste symptomene er øreverk og feber. Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel. De yngste kan gråte mer enn vanlig og være vanskelig å roe ned.


De fleste barn blir bra etter noen dager uten behandling, men noen barn trenger antibiotika. Barnet blir ørebarn etter en mellomørebetennelse. For at barnet ditt skal komme inn under definisjonen ørebarn, må det ha minst tre eller flere akutte ørebetennelser over en seks måneders periode, eller minst fire akutte i løpet av året, forteller lege Berset.


Ifølge Mayo Clinic, oppstår den vanligste ørebetennelse hos voksne i det ytre øret, og er ofte kalt svømmer øre.

Denne typen infeksjon skjer når fuktighet er fanget i øregangen fra bading, bading eller eksponering for et fuktig miljø. Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). Alle barn får ørebetennelse ” er en informasjonsbrosjyre til foreldre om luftveisinfeksjoner hos barn og råd om hva man kan gjøre for å lindre barnets plager. Der Man ser aller oftest ørebetennelse hos barn i alderen – måneder.


Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen. Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne. Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller søsken som har vært plaget.


Forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så vanlige hos barnehagebarn sammenliknet med barn som ikke går i barnehage. I tillegg oppstår det stadig vekk utbrudd i barnehager av blant annet hodelus, brennkopper og ulike utslettsykdommer. Væske i mellomøret oppstår ofte hos barn etter en ørebetennelse eller en forkjølelse. Det vanligste symptomet er nedsatt hørsel.


Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. Akutte ørebetennelser hos barn gir ofte øreverk og feber, og kan føre til at barnet sover dårlig om natten.


Men hos cirka prosent av barna vil smertene i øret gå spontant over etter et par dager, beroliger Skyvulstad. Behandling av ørebetennelse. I de aller fleste tilfeller vil en akutt ørebetennelse gå over av seg selv ganske fort.


Ifølge Helsenorge er de vanligste symptomene øreverk og feber. Dersom trommehinnen sprekker, kan du se væske som renner ut av øregangen.

Og dette særlig for barn og spedbarn. Infeksjon i mellomøret. Vanlig komplikasjon til øvre luftveisinfeksjon. Bakteriell årsak finnes hos 30–.


Mer enn av barn har hatt minst én akutt mellomørebetennelse før skolealder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg