mandag 27. august 2018

Krabbe gravid

Jeg har spist det jeg vil spise i hele svangerskapet! Klart jeg har tenkt litt over div. Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger.


Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Servering av krabbe.

Når du skal servere krabbe , trenger du endel redskaper. Hummergaffel eller en spiss pinsett er nyttig når du skal ha ut krabbekjøttet fra huset og de små klørne. Videre trenger du nøtteknekker til de store klørne. Det hele kan fort bli litt grisete, så sørg også for skylleboller og rikelig med servietter.


Hepatopancreas i krabbe kan ha høye nivåer av dioksiner, dioksinlignende PCB og også kadmium. I områder som er forurenset med dioksiner og dl PCB (for eksempel i Grenlandsfjordene) kan innholdet i hepatopancreas og dermed i brunmaten i krabbe bli svært høyt. Det er ikke fastsatt noen øvre grenseverdi for brunmat i krabbe.


Som gravid bør man heller ikke spise fiskelever, krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus er trygt) eller eksotiske fisker som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk (tunfisk på boks er trygt).

Gravide bør unngå raket fisk, og gravet eller røtkt fisk bør spises mens det er så ferskt som mulig. Babyen begynner å forflytte seg rundt på gulvet når den er rundt sju til ni måneder gammel. Men grunnlaget for en god motorisk utvikling starter allerede når barnet er bare noen få uker gammelt. Krabbe : Ikke spis det brune kjøttet. Det hvite som er i klør er helt ok å spise.


Fisk: Gravide oppfordres til å spise fisk minst to ganger i uka, som resten av befolkningen. Også fisk i påleggsform er en god kilde til mange nyttige næringsstoffer. Som gravid er du allikevel sårbar for enkelte bakterier og miljøgifter i fisk.


Endelig (?) er barnet mer mobilt og kommer seg rundt omkring. Mange land har en høyere forekomst av skadelige bakterier og parasitter enn vi har i Norge. Det er derfor klokt av deg som gravid å være ekstra forsiktig med mat i utlandet.


De hygienereglene du praktiserer i Norge, må praktiseres enda strengere i utlandet. Unngå spesielt rått kjøtt og rå fisk. Vask eller skrell rå grønnsaker, frukt. Sushibiter med laks, kokt kongekrabbe, frityrstekt scampi, frityrstekt krabbe og kamskjell er et trygt utvalg.


Viktige næringsstoffer.

Kjente fiskearter, som laks, ørret, torsk, sei, lyr og makrell, kan du trygt spise 1-ganger i uken. Noen næringsstoffer du finner i sjømat er særlig gunstig når du venter barn. Vi hadde vrt p hyttetur og spist masse krabbe da jeg gikk gravid med Nordahl. Gravid og sushi - Graviditet, spedbarn og babytiden - Kvinneguiden.


MAT OG GRAVIDE : - Foreldre - 7. Vr forsiktig med brunmat fra krabbe - 16. Lærer seg å krabbe Snart står barnet på alle fire, og det er viktig at han eller hun får krabbe , og at krabbebevegelsene blir stimulert. I denne perioden med intens øving kan barnet bli frustrert når det ikke får til alt det vil. Men det går sannsynligvis over når barnet klarer å kontrollere armer og bein. Jeg fikk beskjed av legen min da jeg gikk gravid med førstemann at jeg måtte holde meg borte fra reker, krabbe ,hummer osv.


Jeg elsker jo skalldyr og uten alkohol og skalldyr denne sommeren går bare ikke! Beregn 1-krabber pr person. Koking av krabbe : Kok opp en stor gryte med vann og salt (ca g salt pr l vann). Ha gjerne i en dillstilk. Når det fosskoker, legg i krabbene.


Pass på at vannet koker opp mellom hver krabbe du legger i, og at alle krabbene dekkes av vann. Så mye krabbe er trygt å spise. VKMs beregninger viser at voksne kan spise opptil til hele krabber med brunmat i året, mens ungdom kan spise tre til fire hele krabber. Ferdig fylte krabbeskjell inneholder mindre brunt kjøtt enn hele krabber.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Kvikksølv og andre gifter – fisk du bør unngå når du er gravid Enkelte typer fisk inneholder mye miljøgifter, for eksempel PCB, dioksiner og kvikksølv, som kan forstyrre utviklingen av barnets nervesystem. Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre.


Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg