tirsdag 28. august 2018

Glasur uten smør

Hva med melisglasur? Litt kjedelig kanskje, men kan jo se fint ut om ikke annet. Jeg blander melis og litt kakao(evt den melisen med sjokoladesmak), og blander ut med vann, av og til en eggehvite og litt vaniljesukker til den får glasur -konsistens. Glasur til sjokoladekake. To gode varianter av topping til sjokoladekake.


Dette er et innsendt mattips fra LineG. Med kakao og melis. Ingredienser: 2gram melis ss kakao ss kaffe (varier mengden etter hvor mye kaffesmak du ønsker) ss godt smør (ikke margarin) ts vanlijesukker. Sjokoladeglasur uten smør.


HJEMMELAGET SJOKOLADEKAKE : Denne oppskriften uten melk og. Her er oppskrifter på noen ulike glasurer vi anbefaler. Der vi skriver vanlig melis, kan du gjerne bruke Tagatesse, steviadråper eller annen søtning. Prøv deg fram, og finn ut hva du foretrekker. Husk at all reduksjon av sukker er positivt for helsen.


Dersom du skal lime ting sammen, kan det være et poeng. Ellers er det hipp som happ. Sett gjerne farge på glasuren med noen dråper konditorfarge. Merk at glasuren inneholder smør. Alternativt går det bra å bare sikte litt melis over kaken, for den er kjempegod også uten glasur.


Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse. Sett kaken du skal glasere på en rist, gjerne med bakepapir under, og hell glasuren utover toppen av kaken. Bruk en spatula eller slikkepott til å fordele glasuren utover slik at den renner jevnt nedover sidene og dekker kaken helt. La stivne før servering.


Glasur uten smør

Stroh-rom eller konditor-rom. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt. Smelt smør , og ha det i en bolle. Kle så pannen med et bakepapir. Smør en liten langpanne, ca.


Hell røren over i pannen. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Eg fikk skikkelig barnebursdagskake- følelse av denne kaka når eg pynta den med nonstop, men den passer sjølvsagt alle anledninger. Jeg trenger tips fra noen som kan litt om mat og ingredienser. Jeg skal lage mange muffins til en fest i morgen, og har lyst på en god topping, som ikke er alt for søt, og som er litt luftigere enn den vanlige melisglasuren.


Lagde smørkrem til forrige fest, den ble alt for mektig, nå har j. Det finnes melisglasur med og uten egg. Melisglasur uten egg. Bryt sjokoladen i små biter og smelt den sammen med smør over vannbad.


Langpanne sjokoladekake med glasur , non-stop og seigemenn er en klassisk barnebursdagskake. Denne kake tar ikke lang tid å lage og den er enkelt pyntet med non-stop og seigemenn. Barna kan være med å pynte kaken selv. Jeg bruker farge fra Wilton, som kan kjøpes på Rafens eller Cacas.


Oppskriften passer til en langpanne. Den er ikke så flytende, og jeg får dermed sterke farger på glasuren uten at den blir tynn. Tilsett egget, og rør til alt er godt blandet. Rør smør og sukker hvitt.


Fremgangsmåte: Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel.


Bland i til en jevn deig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg