tirsdag 21. august 2018

Røde prikker i huden barn

Men at barn får røde prikker på huden , er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. Huden til nyfødte kan endre seg mye.


De fleste forandringene som oppstår er ufarlige, plager ikke barnet og går over av seg selv. Røde prikker i huden barn. Utslett og feber hos barn , veiviser - Norsk Helseinformatikk Med sm barn tenker vi her frst og fremst p frskolebarn Utslett med feber skyldes.

Blemmene hever seg over huden , og de kan bli bleke sentralt slik at de får en rosa ring ytterst. De fleste blemmene forsvinner i løpet av få timer, og nye kommer til hele tiden. Tilstanden kan være akutt eller kronisk, og både allergisk og ikke-allergisk, sier Ringnes. Brennkopper vises som små, røde prikker som kan klø.


Utslettet kan vare i flere uker, og noen barn f år leddsmerter. Ved femte barnesykdom blir huden i kinnene kraftig rød , deretter oppstår det et småprikket, rødt utslett på armene, overkroppen og noen ganger på lårene. Sykdommen krever ingen behandling.


Herpes: Herpes er en vanlig virusinfeksjon, som gir gjentatte episoder med sviende munnsår på leppene. Atopisk ekseAtopisk eksem er en vanlig årsak til utslett i ansiktet.

Typiske symptomer er tørr og kløende hud i ansiktet. En av de vanligste typene eksem. Kviselignende flekker, røde prikker , store flekker eller knapt synlige nupper. Hva kan utslettet egentlig være? Mange røde prikker på kroppen?


Bør du bekymre deg? Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege. Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege. Dette kan det være.


Vær oppmerksom på farge og form. Trykker du på en petekkier, mister den vanligvis litt farge og blir lysere der du nettopp har trykket. Har du nylig oppdaget én eller flere røde føflekk-lignende prikker på kroppen? Barnesykdommer er en betegnelse som brukes mye om en rekke sykdommer som i all hovedsak rammer barn.


Varmeutslett, miliara, er mest vanlig hos babyer og små barn , og oppstår når svettekanalene blokkeres og svetten ikke slipper ut gjennom huden. Symptomer kan være alt fra overflatiske blemmer til dype, røde klumper. Vanlige områder for soppinfeksjon er føtter, negler, hender, hodebunn og skrittet. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”.


Hudsykdommer som årsak til røde flekker på huden kan skyldes ulike faktorer. Når man stresser så får enkelte ENORMT mange kviser.

Disse inkluderer blant annet. Blod utredelsen kan jeg ikke si noe om, men hvis du søker litt mer rundt, så er det nok fint mange grunner til at man kan få røde prikker under huden. Bittesmå røde prikker i huden , og området rundt hver prikk er litt lysere. Bare på høyre arm her også, fra albuen og via baksiden av underarmen og over håndbaken og noen av fingrene. Ingenting på venstre.


Jeg spurte legen, men han kunne ikke si noe om hva det kunne være, bare antok at det var hormonelt. Hårrotsbetennelse: Betennelse i hårsekkene som ses som røde prikker og et kviseliknende utslett. Spesielt vanlig etter barberin. Føflekkreft: Alle mørke flekker i huden som er nye og endrer seg bør undersøkes av hudlege for å utelukke føflekkreft. Vitiligo: Hudsykdom som gir hvite flekker i huden.


Prikker , flekker, rosa, litt her og litt der, eller kanskje knapt synlig. Hvis huden blir rd og flasser, kan det skyldes at babyen reagerer p matvarer som mammaen har spist. Den femte barnesykdom er en virussykdom som hovedsakelig rammer barn mellom fem ogår.


Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene. Etter en uke forsvinner oftest utslettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg