fredag 3. august 2018

Habituell abort

Fordi aborter er så hyppige, er det ikke uvanlig at en kvinne kan oppleve flere aborter på rad. Har hun hatt så mange som tre, er det vanlig å gjøre undersøkelser for å se om det er en spesiell grunn. Genetiske - I sjeldne. Diagnosen stilles når en kvinne har tre påfølgende ufrivillige aborter med samme partner.


I ca halvparten av tilfellene finner man ingen konkret årsak til at abortene forekommer og selv om veien videre kan virke vanskelig, sies det at sjansen er stor for at neste svangerskap ender vellykket. Problemer med habituell abort ?

IVF gir gode resultater ved habituell abort ! Hva er habituell abort ? Man blir gravid men svangerskapet stopper opp og ender med spontan abort. Hvis dette skjer eller flere ganger etter hverandre uten å lykkes med å få barn, kalles denne tilstanden habituell abort. Dette er svært frustrerende. Omtrent av alle gravide kvinner opplever tre eller flere ufrivillige aborter på rad.


Fakta om habituell abort. Omtrent 5norske kvinner får diagnosen habituell abort årlig.

Altså alle spontanabortene enten: Tidlig - i første trimester Tredjedel, det vil si før 12. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Abort er avbrytelse av et svangerskap.


Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Aborter kan føre til psykiske problemer. Forskning tyder på at psykologisk støtte tidlig i svangerskapet kan redusere sjansen for ny abort hos dem med uforklarlige aborter.


Det er fortsatt uklart om medikamenter har noen plass i behandlingen hos kvinner uten underliggende sykdom. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Habituell betyr vanlig, sedvanlig eller stadig. Veiledende rett til.


En kvinne får diagnosen habituell abort når hun har hatt tre eller flere påfølgende ufrivillige aborter med samme partner. Et forum for deg som har erfart tre eller flere påfølgende ufrivillige aborter med samme partner. Jeg har også mistet ganger, SA.


Skulle egentlig starte nytt egguttak for noen uker siden, men jeg ba om å bli utredet for habituell abort før jeg startet opp på nytt. Tok en haug med blodprøver og glukosebelastning. Paare mit Kinderwunsch auf, wobei sich in der Fälle keine Ursache finden lässt.

Har hatt tre spontanaborter ( MA mars, sa juli og MA oktober) fått diagnosen habituell abort. Fler med samme problem? Får ikke begynne å prøve igjenn før etter noen blodprøver tatt uker etter siste MA , var noen hemostase prøver som ikke viste riktig før etter de ukene. I prosent av alle tilfeller av habituell abort avdekkes ikke årsaken til at kvinnen mister.


For mange som opplever å miste flere ganger -deriblant jeg – er følelsen av at det er noe feil, at kroppen min ikke en gang klarer den mest grunnleggende oppgave: Å ta vare på barna mine – påtrengende. Detta förekommer hos 5- av alla kvinnor som blir gravida. Om Store norske leksikon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg