mandag 27. august 2018

Kurdisk navn

Donasjoner Hjelp oss å bygge en bedre Kurdipedia. Selv små donasjoner kan gjøre en forskjell. Vi trenger din donasjon for å oppnå oppdatert og raskere teknologi for våre tjenester , for å etablere og fremme Kurdipedia organisering og ansettelse av dedikerte medarbeidere for å øke og forbedre innhol design og daglig drift av våre nettsider.


Akkurat nå, Anonym bruker skrev: Men bare Christian er så vanlig og kjedelig. Liker derfor Christian August Anonymkode: c1a42. Gabriel og Gabriella er både bibelske og muslimske.

Av de navnene dere har listet opp synes jeg Beri og Shey fungerer dårligst. Shey pga stavemåte og Beri ser ut som en skrivefeil som mangler en t på slutten. Alle de andre var fine og fungerer. Både gutte og jentenavn.


Jeg er norsk og faren er utenlandsk. Så vi vil at barnet skal ha et fornavn som viser at det har utenlandske gener, siden barnet får mitt typisk norske etternavn. Kan gjerne ha et typisk n. Kurdisk er et indoeuropeisk språk i nær slekt med persisk, men har blitt kraftig påvirket av arabisk i arabisk-dominerte land og av tyrkisk i Tyrkia.

Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Navnet Kurdistan betyr kurdernes land. Folkeslaget har lenge vært utsatt for systematisk undertrykkelse fra de dominerende folkegruppenes side. Bare i Irak forekommer offentlig undervisning på kurdisk , mens det i Tyrkia kan gis av private aktører.


Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Noor er et Arabisk gutte- og jentenavn samt Nederlandsk jentenavn.


Men kan godt forstå at du ønsker noen mer eksotiske navn enn Mohammed og Ahmed. Det blir jo litt som Ola og Petter for oss her i Norge. Språket deres, kurdisk , tilhører den iranske grenen av de indoeuropeiske språkene, men om det kan kalles ett språk, er et veldig vanskelig spørsmål. Det finnes nemlig fem innbyrdes uforståelige varianter av kurdisk : Kurmanji eller nordkurdisk, som tales i Tyrkia, Kaukasus og i den nordlige halvdelen av iransk Kurdistan. I kurdisk historietradisjon, spesielt i nasjonalistiske tilnærminger, hevdes det at kurdere er etterkommere av mederne, men dette er tvilsomt.


Enkelte mener at den gruppen som Xenofon benevner som Kardouchoi (4fvt.) – i verket Anabasis (Oppmarsjen) – er en henvisning til kurderne. Bokstavkodene som står helt til slutt, er kodene i ISO 639–(to bokstaver) og ISO 639–(tre bokstaver). I noen tilfeller er det to varianter av trebokstavskoden.


Den første bygger på det internasjonale navnet på språket, den andre på språkets navn på seg selv. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn.

Regeringen har bekæmpet kurdisk modstand herunder med militære midler. Dalkurds logo består av det kurdiske flagget i tillegg til klubbens navn og: pin. Det henføres til sumerisk ti og én teori er at det er utledet fra byen Uruk, og at det opprinnelig betyr bosetting eller by. En annen forklaring er som flertall av det arabiske ordet irq, som betyr rot. PKK har fungert med ulike navn , deriblant Kadek og Kongra-Gel.


PKKs agenda bygger på revolusjonær kommunalisme og demokratisk føderalisme, med røtter i anarkistisk og kommunistiske bevegelser. PKKs opprinnelige mål var å skape en uavhengig, sosialistisk kurdisk stat - Kurdistan. Kurdisk - Kurdisk er et sprk som snakkes i omrdet som kalles Kurdistan, som omfatter. Men Syria anerkjenner ikke kurdere som nasjon og minoritet i Syria og kurdere har ikke lov snakke kurdisk , ha kurdiske navn eller identitet. En Oslo-mann skal ha blitt drept i kamper.


Min kjre er fra Tyrkia og vil. Rojava er kurdernes navn p det nordlige Syria. Kurdistan er navnet på et stort landområde i Midtøsten hvor det bor mange kurdere.


Området omfatter deler av Tyrkia, Irak, Syria og Iran. Kurderne har lenge hatt et konfliktfylt forhold til myndighetene i disse landene, og flere kurdiske grupper kjemper om selvstyre. De siste årene har kurderne spilt en viktig rolle i krigene i Syria og Irak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg