tirsdag 7. august 2018

Sitronkake med rømme

Sitronkake med rømme

En sitronkake han spiste som barn, i kantina på Nationalteatret, når han var med mamma Frøydis på jobb. I går lagde jeg i hvert fall sitronkake fra bunnen av, for butikk-kjøpte kaker inneholder mange andre ingredienser som jeg mener ikke hører hjemme i en kake… Denne kaken falt virkelig i smak her hjemme. Kaker trenger ikke være vanskelig eller kompliserte å lage. Oppskriften finner du her på bloggen Mat på bordet. Hell røren i en smurt form på ½ liter, gjerne randform.


Sitronkake med rømme

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. Den smaker skikkelig sitron,. Denne iskaken har vært en kjær favoritt hjemme hos oss siden slutten av åttitallet, og blir gjerne servert i romjulsselskap eller på nyttårsaften. Sitroniskake med jordbærsaus.


I år ble den servert på den årlige juletrefesten, med barn, barnebarn, fadderbarn og andre som har beholdt barnet i seg. Denne sitronkaken er syrlig og frisk, og enkel å røre sammen. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Moren min er spesielt glad i kaker med sitronsmak, og Ostekake med sitron er komponert etter hennes spesialbestilling. Ostefromasjen er tilsatt en god del sitronsaft og har derfor ekstra god smak av sitron. Om moren min ble fornøyd? Tror det, for hun snakket om kaken i minst de påfølgende telefonsamtalene! Jeg elsker sitron, og bruker det så ofte jeg kan, både i salt og søt matlaging.


En av favorittene er denne friske og dekorative formkaken, med smak av sitron, knasende valmuefrø - og toppet med en deilig sitronglasur. Dette er en kake du har lyst til å spise med begge hendene - du er herved advart! Jeg kaller den sitronkake fordi jeg baker den i en rund form, og skjærer kakestykker av den. Da kan du dele den i firkanter. Dette trenger du til en kakeform med diameter centimeter: egg.


Sitronkake med rømme

Kaken er utrolig smakfull og saftig. Akkurat noe for meg! Meg og Gabriel ble enig i at det var den beste kaka me hadde smakt!


Jeg elsker de gammeldagse formkakene #128578; Disse formene hadde jeg faktisk i handlekorga sist jeg var i Tromsø, men så kom jeg til å tenke på hvor proppende fullt det er i alle skap, og så la jeg dem pent på plass igjen. En syrlig og deilig sitronkake er en klassisk formkake perfekt til familieselskapet. Server kaken som den er eller med en skje vaniljeis ved siden av.


Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. På toppen ligger et lokk av marengs. Visp inn romtemperert smør, med håndmikseren, til kremen blir luftig og lett. Og det med en grunn! Bre kremen jevnt utover toppen av kaken.


Lag mønster i kremen med en gaffel eller annet egnet redskap. Pynt med revet sjokolade og mandelflak. Sett kaken til avkjøling i kjøleskap eller fryser, slik at kremen stivner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg