onsdag 8. august 2018

Når kan man fortelle at man er gravid

Arbeidsgiver skal vite at man er gravid senest mnd før man går ut i permisjon, da er man pliktig til å informere om det, da er man ca mnd på vei. De fleste går ut i perm uker før termin, er ikke lov å jobbe lengre uansett. De fleste forteller det før den tid og ofte synes det lenge før og.


Jeg skjønner jo nå at man trenger støtte når det går galt, så det er lurt å fortelle nyheten til de nærmeste tidlig, sier Kogstad. Hun synes det er fint når nære venner eller familie deler nyheten om sine graviditeter med henne tidlig, men ville synes det var rart om bekjente gjorde det samme. Når skal man fortelle om graviditeten og hvordan forteller man at man er gravid ? Har dere akkurat funnet ut at dere er gravide og skal ha barn vill dere helt sikkert fortelle om graviditeten for hele verden. Kanskje så bør dere vente litt med å fortelle om graviditeten og det ventende barnet med tanke på risikoen for en tidlig spontanabort.


Man må nesten føle på selv når man mener tidspunktet passer, sier rådgiver i Arbeidstilsynet Thomas A. Hansen til Foreldre og Barn. Kan ikke spørre Og sitter du på jobbintervjuet med en liten bul på magen, trenger du ikke å bekymre deg for at de andre i rommet skal ta opp temaet graviditet hvis ikke du gjør det. Sv: Når forteller man andre at man er gravid ? Hverken i en ansettelsesprosess eller senere i arbeidsforholdet. Når de to blå er etterlengtet kan det være vanskelig å måtte vente med å fortelle den gledelige nyheten til resten av verden.


Og i Mammanetts avstemning (lengst ned) ser man at hopper over venteperioden og forteller det glade budskap ganske så umiddelbart etter man har testet positivt. Og hvor mye er du selv pliktig til å oppgi på eget initiativ – og ikke minst når ? Det gjelder ikke bare under intervjuet, men også i fast ansettelse. Et aktuelt eksempel: Etter et halvt år i nye jobb oppdager kvinne (31) at hun er gravid akkurat når hun har tatt over et stort prosjekt hvor mye henger på henne. Andre kollegaer på jobben som ikke var på min avdeling begynte å lure på om jeg var sykemeldt fordi jeg hadde fått for mye press med for mye å gjøre pga kollegaers sykdom og sjefen min spurte om hun kunne fortelle det fordi det ble snakk på jobben av det. Andre graviditeten sa jeg det også til sjefen når jeg ble kvalm.


Begynte i ny jobb i august, nesten samtidig som jeg ble gravid. Jeg jobber via ett bemanningsbyrå. Så nå lurer jeg mye på hvordan jeg skal fortelle og når det er lurt å fortelle det til arbeidsgiver og alle kollegaene på jobben.


Går å gruer meg litt til jeg skal gjøre det, siden jeg ikke har jobb. Første gang jeg ble gravid , var jeg år. Jeg var i ekstase, og delevillig som jeg er , valgte jeg å fortelle om de lykkelige omstendighetene lenge før de magiske tolv ukene. Barnet var planlagt og ønsket, jeg hadde verdens beste samboer og følte at livet spilte på lag med meg. Da var jeg ca uker på vei.


Samtidig som jeg delte nyheten, minnet jeg dem på risikoen for SA. Forteller resten om graviditeten når jeg er uker på vei. Tenker at det er veldig individuelt når man vil fortelle de nærmeste at man er. Man bør vel ikke fortelle det så altfor sent heller, blir ofte mer trøbbel da føler jeg.


Jeg fortalte det til sjefen når jeg var uker! Sjefen din har jo taushetsplikt, så andre på jobb trenger jo ikke vite det enda. Var gode uker da resten av jobben fikk vite det, men det kan man jo bare si når det føles rett. Eller hvor ekstremt skremt og bekymret du er ! Det er ikke synlig på uker.


Og, det er lov å sørge når det går galt. Et tap er et tap, uansett når i svangerskapet, uansett om det ikke har rukket å bli mer enn bare en liten celleklump. Du skal ikke måtte streve med sorgen alene, mens du later som alt er ok. Når kommer svangerskapstegnene?


Noen vil kjenne igjen alle symptomene mens andre kun har lagt merke til noen få, og noen har kanskje ikke merket noe enda. Har dere forslag til hva som kan være en morsom måte å fortelle att man er gravid på? Både å fortelle til mannen, og også til besteforeldrene, og andre? Vil gjerne ha mange kreative forslag!


Og man kan godt holde en strukturell grense mellom barneverden og. N kan sokken din fortelle om du lper riktig - Bergens Tidende 11. Stine Torp Lkkeberg forsker p hvordan man gir ddsbudskapet p best mulig mte.


Når kan man fortelle at man er gravid

De ble litt satt ut, men veldig glade, forteller Anette til Foreldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg