torsdag 2. august 2018

Leserinnlegg mot samer

Her knuser vi noen myter. Ordrett opplesning av et leserinlegg om samer fra en nordnorsk avis. Dette er et reelt leserinlegg fra Finnmark! Leserinnlegg om samer.


Skrevet av en forbanna Båtsfjording I avisa forleden dag står han Ole Henrik Magga frem og lire av sæ følgende: Samene har krav på særbehandlig i følge folkeretten. Den nye Finnmarksloven er et forræderi mot den samiske befolkninga. Alt vi har investert. Professor Skoghøy, UIT har i foredrag gjort et poeng av regler om alders tids bruk i forbindelse med reindriftsamers rett til å bruke bønders inn-og utmark.


Det har vært konflikter mellom fastboende bønder og reindriftens behov for å flytte til sommerbeiter i Norge. Hensikten var og er å spare egne vinterbeiter i Sverige og Finland. Sitter du på noen meninger du gjerne vil at verden skal få høre? Da har du sikkert vært innom tanken å skrive et leserinnlegg. Dersom du er usikker på hvordan du kommer i gang kan det være til god hjelp å sjekke ut våre tips og råd.


En anvendelig og underholdende sjanger. I dag finner vi dem vel så ofte i digitale medier, og vi kan alle delta i diskusjoner om stort og smått, morsomt og alvorlig, enten ved å skrive innlegg selv eller ved å kommentere det andre har skrevet. Mot leksefri skole: Et siste argument handler om familie. Mange mener at lekser knytter familiene sammen.


Med det mener de at eleven trenger hjelp med leksene, og når foreldrene (de som kan) hjelper dem med leksene, kommer foreldrene litt inn i barna deres sine liv. Press J to jump to the feed. Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere. LESERINNLEGG Vi ønsker alle det same : Det skal være trygt å føde i Møre og Romsdal. I Fædrelandsvennen trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til.


Skriv om det du har på hjertet! Er det ikke på tide å modernisere skolen, følge Finlan og slutte å sende med ungene lekser hjem? Elisabeth Sann (SV) og Heming Olaussen (SV): Dora Halldisdottir heter ei klok dame bosatt i Norge. Hun er mor, og har skrevet et innlegg om hvordan hun hater lekser. Lekser er overgrep mot barn.


Jeg håper mitt leserinnlegg får dem som styrer over skolesystemet, til å tenke litt over hvordan en elevs hverdag kan være. Et sint leserinnlegg om samer , lest av Atle Antonsen - Det eneste som slår sinte nordlendinger, er en sint nordlening som kan skrive godt. I et leserinnlegg som ble publisert onsdag 25. Ingrid Nordmark, at samer ikke er Norges urfolk. På regjeringens nettside, står derimot det motsatte og hennes definisjon av urfolk er.


I fjor satte Greta Thunberg seg ned foran den svenske Riksdagen. Skolstreik för klimatet. Hun satt daglig utenfor mens det svenske valget pågikk og skulka skolen i en stille protest mot politikernes klima-apati.


Naudsynt med gjestfridom! Sjangertrekk leserinnlegg : Et leserinnlegg er ofte en kort og poengtert tekst, og er som regel kjennetegnet av at den har et tydelig budskap. Dette budskapet kommer ofte fram gjennom en tydelig overskrift, en klar påstand innledningsvis – og gjerne en appell eller tydelig konklusjon mot slutten. Slik gjør du: Velg en enkel og fengende overskrift. Det bør være noe som sier noe om innholdet og hovedpoenget ditt.


Innledningen din bør presentere standpunktet ditt på en måte som gjør at leseren får lyst til å lese videre. Dette leserinnlegg er skrevet i norskfaget på Videregående. Et spørsmål man kan stille seg e.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg