tirsdag 7. august 2018

Blemmer på tungen

Hadde du blemmer som var smertefulle i munnhulen evt. Herpes utbrudd i munnhulen kan godt debutere med feber og vesikler ( blemmer ) som er smertefulle, men da har man gjerne hatt flere slike episoder tidligere. Det kan også være andre virusinfeksjoner som kan gi lignende bilde, har du hatt influensa symptomer i det siste? Når jeg bruker den får jeg aldri blememr på tungen. Det var et tips jeg fikk hos tannlegen min.


PS: Årsaken kan være mangel på vitaminer. Anette skrev: Jeg har masse små blemmer på tunga. Det er vondt å prate, spise og svelge. Jeg skal prøve sukker i morgen. Vi har ikke sukkerbit så får pøse på med sukker.


After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Infeksjoner som kan gi sår på tungen inkluderer candida, herpes simplex, helvetesild (varicella-zoster), coxsackie, HIV og syfilis. Autoimmune sykdommer kan også gi sår på tungen. Dette inkluderer lupus, ulike typer pemfigoid (blemmedannende sykdom som først og fremst rammer eldre mennesker), og epidermolyse.


Er blitt drittlei av blemmer på tungen. Slike små hvite som man så vidt ser men som er utrolig plagsomme. Noen som vet hva man skal bruke mot det.


Jeg får det som regel når jeg slurver med tannpussen, så det er jo ganske opplagt at å pusse tennene er en god ide, men fins det noe som gjør at jeg kan tåle to dager uten tannpuss uten å få blemmer på tungen ? Det finnes flere ulike typer blemmer , men ofte er de veldefinerte, runde, eller opptrer som sår som dekkes av gråhvitt eller gulaktig belegg omgitt av en rød ring. Størrelsen varierer også. Kjæresten min har visst gått på noen medisiner (mycostatin) mot munnsopp en god stund. Hun vil nå helst at jeg skal undersøke hos en lege, men mine blemmer utvikler seg ikke som hennes, hennes blir større og fler.


Mangler vises på tungen. Dette betyr med andre ord at dersom en person har mangel på noe – for eksempel jernmangel eller vitaminmangel, så vil man kunne se forandringer på tungen. Det viser seg oftest ved at papillene på tungen gradvis forsvinner slik at tungen blir glattere og får en rødlig overflate.


Ved geografisk tunge. Det geografiske mønsteret skifter gjerne utbredelse og lokalisasjon. Rødme marginalt på tungen. Sort eller brungul hårete tunge (lingua villosa nigra).


Ukjent etiologi, men misfargingen kan muligens skyldes mikroorganismer og tobakk. Flekker på tungen og redusert smakssans. Forandringer på tungen kan være tegn på sykdom annet sted i kroppen eller bare lokalt på tungen eller i munnhulen. Du har beskrevet problemet ditt såpass godt at det utelukker nokså mage tilstander.


Jeg lurer på om noen har noe forslag til hva jeg kan prøve for å få de bort. Jeanette skrev: Har en liten jente som har masse kvite små blemmer på spissen av tungen og litt bakover, hun har veldig vondt. Kan jeg gi henne vanlig strø sukker og? Jeg har små hvite prikker på tungen med jevne mellomrom. Har fått brune prikker, blemmer og sår på penis, har ikke hatt sex.


Blemmer på tungen

Blemmer eller prikker under forhuden, hva kan det være? Jeg har inntatt 45G MDMA over dager, har fått hvite prikker bakpå tungen. Hvordan jeg behandler Blemmer på tungen Do?


Tungen kan fungere som en oversikt over helsen din. Når man er frisk har tungen en jevn, rødlig farge, og en myk, fuktig tekstur. Men om en lider av en ubalanse i organene kan dette manifestere seg som missfarging, uttørking eller gjennom hvite merker på bestemte deler av tungen. Hvit tunge kan være et tegn på at man har en soppinfeksjoner som viser seg på tunga, melder Lommelegen.


Væskefylte blemmer som brister og blir til sår,. Det første utbruddet ses på slimhinnene i munnhulen, i tannkjøttet, på leppene og på tungen. Dersom pasienten først undersøkes etter at blemmene er omdannet til sår og skorper, kan det være vanskelig å skille dette fra after.


Herpes på leppene har et så typisk utseende at diagnosen vanligvis er enkel å stille kun ut fra utseendet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg