mandag 6. august 2018

Alenemor rettigheter

Anmeldelser av norske datingsider. Finn ut hvilken som er best for deg! Jeg flytter fra samboeren min. Og jeg er gravid i uke 37.


Alenemor Dette har du krav på som alenemor - Enkelte kan få et inntrykk av at det å være aleneforsørger er synonymt med at en får masse penger fra staten. De statlige overføringene skjer i form av skattelettelser, trygder og ulike stønader. Selv om barnet er ikke er hos deg hele tiden, er det du som aleneforsørger som mottar 1prosent av all statlig støtte.


Er du ugift, skilt eller separert og er alene om den daglige omsorgen for barnet, så har du rett til en rekke økonomiske støtteordninger. Det skal være mulig å greie seg alene også, både som mor eller far, men det er ikke alltid lett å skjønne hvordan man skal søke. Hva slags rettigheter har man som alenemor i dag? Dersom det er det moren ønsker?


Takk for oppklarende svar! Når har man rett på foreldrepenger? Som aleneforsørger har du visse rettigheter til økonomisk støtte fra NAV: Overgangsstønad er en livsoppholdsytelse og gis uten krav om aktivitet fram til yngste barn fyller ett år. Systemet som favoriserer ektefødte barn har blitt endret i mange lan blant annet Norge. Farskap er basert på biologiske fakta heller enn ekteskap, og fedre har rettigheter og plikter overfor barna sine enten de er gift med mor eller ikke.


Foreldreansvar er den rett og plikt foreldre har til å bestemme for barnet i personlige forhold. Foreldrene skal utøve foreldreansvaret ut fra barnets behov og interesser. Når barnet blir eldre skal foreldrene legge økende vekt på barnets mening i takt. Det er folketrygdloven og arbeidsmiljøloven som gir deg rettigheter som arbeidsgiver med syke barn. Men, det skjer ikke fra og med dag én i ny jobb.


Arbeidsforholdet må ifølge folketrygdloven ha vart i minst fire uker før du har krav på permisjon med lønn. Denne perioden kalles for opptjeningstid. Har man ingen å dele verken gledene eller byrdene me kan det fort føles både ensomt og utmattende.


SVAR: Hei, og takk for at du skriver til oss. Som alenemor kan du ha rett på flere støtteordninger fra NAV. Engangsstønad og foreldrepenger. I forbindelse med fødsel, så kan du ha rett på fo. Utviklingen har gått fra at det å få barn utenfor ekteskap omtales som å havne i uløkka til at å være helt normalt.


Alenemor rettigheter

Vi har til og med en tidligere alenemor som er kronprinsesse i Norge. Det er ikke lenger noen moralsk eller seksuell skam knyttet til det å være alenemor eller eneforsørger. Da var forholdet til min samboer over på grunn av hans problemer – og brevet fra Aleneforeldreforeningen kom ironisk nok til nytte.


Jeg var fast ansatt på dette tidspunktet og hadde alle rettigheter – men senere ble bladet lagt ned og jeg måtte søke nye jobber som alenemor med en ettåring på armen. Hvem har krav på særfradraget?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg