torsdag 30. august 2018

Stueren valp

En valp klarer ikke å forstå hva som er rett eller galt sted å gjøre fra seg på, og er derfor avhengig av veiledning fra oss. Husk at den lille valpen ikke har den fysiske utviklingen til å kunne styre mage og blære. At valpen går ut i gangen eller kanskje frem til ytterdøren er i prinsippet det meste du kan kreve i tidlig alder.


Tisserumba kan være anstrengende i de første ukene men flittig, konsekvent og mild trening blir belønnet. La ikke valpen spise sent på kvelden. Gi valpen mat en time før siste lufting før legging.


Ha sko og jakke lett tilgjengelig ved døren. Kobbelet, om du trenger det bør allerede ligge i lommen. Bær ut valpen og så tar du på kobbelet ute om nødvendig. Ikke vekk valpen etter en stund med hvile, uten gå ut med den med en gang. Matte er ikke noe bra for å få valpen stueren.


Gå heller UT med hunden HVER gang den har sovet, drukket, spist eller lekt. Gi godbit når den har tisset eller bæsjet, og ros den masse. Du lærer fort å se på hunden når den må ut. Dette er den raskeste måten å få valpen.


Når valpen kommer i et nytt hjem har den som oftest ikke lært at den skal tisse og gjøre fra seg ute. Start treningen med en gang du får valpen hjem. Innarbeid gode rutiner å se om du kan lære deg noe mønster i dens atferd som kan fortelle deg at noe er på gang. Ut med valpen etter den har spist, sovet, lekt, utforsket osv.


Nesten ut en gang i timen- Rost masse hver gang. Ble stueren på tja, uker? Nå er det år siden jeg hadde valp (Hjelp! Hvor har det blitt av tiden!?).


Spørsmål: Jeg har en valp på uker som jeg ønsker å få hun stueren så fort som mulig. Vi går ut etter hun har sovet, spist og lekt. Når vi kommer ut løper hun etter løvet som har falt fra trærne, tygger på buskene utenfor og gjør alt annet enn å gjøre sitt fornødne.


Den andre valpen brukte vel 2-mnd for å bli helt stueren , men hun hadde ikke så mange uhell inne til sammen likevel. Min tredje valp var fort stueren på dagti men det tok noen mnd før hun ble helt stueren på natta. Likevel var hun helt stueren innen hun var mnd. Den siste hunden vi har fått i hus er voksen. Han sier ifra hver gang han skal bæsje og det har han gjort lenge nå, men tissing er det litt verre med.


Han har hatt uker der han ikke har hatt noen uhell, men han tisser hvis vi ikke tar han med ut ca. En valp kan ikke holde seg tørr en hel natt eller en hel arbeidsdag. Det er også vanlig at valpen ikke klarer å holde seg en hel natt.


Om natta kan du velge å la hunden tisse på gulvet, eller å stå opp og ta den med ut. Det siste alternativet betyr at du må ha valpen med deg på soverommet, så du hører og ser hva den driver på med. Det er viktig at vi viser forståelse for dette, og ikke kjefter på valpen for å tisse inne. Få en stueren valp - slik trener du din hund. Det er lett å få en stueren valp , men det krever tålmodighet og tid.


Husk at valpen skal ut når den har sovet, kort tid etter at den har spist eller drukket og når den har lekt eller vært i bevegelse en periode, når det kommer gjester og utenom det ca. Helt enig med innlegget over:) Jeg har også hatt flere valper , og det har gått veldig greit å få dem husrene slik Morildbeskriver. I tillegg kan det være en god ide å venne valpen til å sove i bur om natten, det er veldig sjelden at en valp gjør fra seg på soveplassen sin.


Stueren valp

Denne valpen ble aldri stueren. Om halsbånd - kobbel og line Du bruker et nett halsbånd av lær med en ring i. Når valpen får på seg halsbåndet er det normalt at den klør seg på halsen de neste par dagene. Men det går over av seg selv. Hunden til svigermor (som er hos oss mer enn hos henne) ble stueren etter tre uker.


Og si nei så klart. Begynn treningen med en gang du får den. Hvordan kan jeg få valpen husren? De lekker hele tiden. Valper er som små babyer.


I det fri kan hunder gjøre i fra seg akkurat hvor det måtte passe, men så lenge vi har hunder som kjæledyr, må vi trene de til å passe inn i vår livsstil. Tiden er nå inne til å fjerne alle planter valpen kan få tak i, og ta bort alle gulvtepper inntil hunden er blitt stueren. La valpen bli trygg i sine nye omgivelser! Det er normalt at dette tar minst et par måneder, ofte lenger ti det kommer mye an på hvor flink du er å trene valpen.


Derfor bør du vente med å forlate valpen din helt alene inntil du er sikker på at valpen trives og kjenner seg hjemme hos deg. Begynn med å lære hunden å være alene i ett rom til å begynne me for eksempel på kjøkkenet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg