mandag 6. august 2018

Bake poteter i ovn

Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer.


Bakt potet kan du også lage hjemme i stekeovnen, eller du kan bake dem ferdige og så ta dem med ut på tur. Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til nær sagt alle typer stekt og grillet kjøtt. Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie.


Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Les mer om bakt potetet, bakepoteter og mye mer på Lise Finckenhagens.


Bruk jevnt store poteter. Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset.


Nå er potetene klare for baking i ovn. Forvarm ovnen til 2grader. Gni dem inn med litt salt og olje, da blir skallet sprøtt og smakfullt. Du kan gjerne pakke i folie, men da blir skinnet mykt, og poteten fuktiere inni og mindre luftig).


Bake poteter i ovn

Bak i ovnen i minutter til poteten er myk tvers igjennom. Ovnsbakte poteter passer til grillmat, fisk, kjøtt og tapas. Riktig steketemperatur og steketi en god klunk olivenolje, maldonsalt, pepper, gjerne en neve friske urter gjør at noe som i utgangspunktet kan ansees som en kjedelig og tam råvare, blir til en skikkelig godsak. Hvor lenge baker dere bakt potet i ovnen ? Det er lite som er mer stusselig enn å forvente perfekte ovnsbakte poteter , og ta ut sånne slappe, melne greier av ovnen som ikke kan spiddes med en gaffel uten å bli potetmos.


But fear not, det finnes selvfølgelig et enkelt triks. Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det en enkel måte å tilberede varene på. Lag din egen blanding, beregn ca 2gr rå vare pr person. Grønnsakene renses og skjæres i tykke staver eller skiver, de kan blandes sammen eller bakes hver for seg.


Del sjalottløken i to. Bakte poteter kan serveres med en grønn salat til og ellers kjøtt og sildevarianter. Flere oppskrifter med bakte poteter. Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis. Tørkede urter egner seg like godt som friske urter.


Skrubb poteter med tynt skall og del i båter. Skrell og del resten av grønnsakene i litt store biter og legg i langpannen eller i et stort ildfast fat. Poteter med tykt skall skrelles. Lime deles i båter og legges i pannen med grønnsakene.


Bake poteter i ovn

Saltbakte poteter er godt tilbehør til grillmat, tapas - og buffeter. Saltbakingen setter en ekstra spiss på potetene - og det beste av alt er at det er veldig enkelt og slår alltid godt an. Sett ovnen på 2grader varmluft, eller mer dersom det er mulig.


Jeg bruker som sagt Amandinepoteter. Om jeg ikke får tak i det, bruker jeg mandelpoteter - også en potet som inngår i kategorien melne poteter. Det er viktig å tørke dem for å unngå soggy resultat.


Bake poteter i ovn

Vask potetene og tørk dem godt. Bakt potet gjør seg godt som tilbehør til biff, helstekte stykningsdeler av okse, og grillmat. Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et målti fremfor som supplement til noe annet.


Med eller uten aluminiumsfolie? Dette er en smakssak. Jeg baker alltid store bakepoteter, og jeg synes de trenger betydelig mer enn minutter, time og minutter pleier jeg å bruke.


Vanligvis baker jeg poteter i mikrobølgeovn (hvis det bare er jeg som skal ha), det går mye raskere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg