mandag 6. august 2018

Amming og kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Les mer om amming og kosthold på Helsedirektoratets nettside. Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet? Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk, jordbær, reker eller drikke brus mens de ammer.


Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet.

Les også: Maten du bør unngå i ammeperioden Lavkarbo- kosthold og amming. Et kosthold som ikke er mye forsket på i sammenheng med amming , er lavkarbo-kostholdet. Ifølge Ammehjelpen rådes det generelt til å unngå et kosthold med veldig lavt innhold av karbohydrater i ammeperioden. PDF ( MB) ↓ Vis flere.


Miljøgifter finnes i mat, drikke og i omgivelsene rundt oss, og det er umulig å unngå dem helt. Noen av dem er fettløselige, har lang nedbrytingstid og lagres gjennom livet i fettvevet. Dessverre overføres de til morsmelk og derved til barnet som ammes.


Vi vet ikke nok om hvilke nivåer av miljøgifter som kan ha skadelig effekt.

Amming og mors kosthold – hva kan jeg spise. Gravide og ammende Mange gravide og ammende lurer på hva de er anbefalt å spise. Her finner du artikler om kosthold , graviditet og amming.


Husk å få i deg nok jod! Kroppen har imidlertid et økt behov for vitaminer og mineraler. Når du ammer trenger du nemlig litt mer energi, og behovet for noen vitaminer og mineraler er økt.


Ammende mødre bør spise det samme som andre, og de samme kostholdsrådene gjelder. Følg myndighetenes kostrå og drikk mye vann. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss.


Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Spis sunt og pass særlig på å få i deg rikelig kalsium- eller kalkholdige matvarer f. Sesamfrø inneholder utrolig mye kalsium, og kan blandes i brøddeig, grøt og kornblandinger. Tørket frukt, nøtter og mandler kan brukes som sunt snacks.


Grovt brød og magert kjøtt. Dersom du har ekte innadvendte brystvorter, kan det være vanskelig for barnet å ta bryst.

Du kan sjekke dette ved å bruke pekefinger og tommel til å klemme sammen det mørke området rundt brystvorten. Morsmelken inneholder i prinsippet alle næringsstoffene babyen trenger med unntak av vitamin og den inneholder immunstoffer som beskytter den lille mot infeksjoner. I tillegg skapes en nærhet og kontakt mellom mor og barn når barnet ammes, og det er praktisk at maten alltid er tilgjengelig. Kosthold kan faktisk til en viss grad være med på å forebygge utvikling av sykdom, og å påvirke sykdomsutvikling. Eksempler på sistnevnte er kosthold ved betennelsestilstander som revmatisme.


Du har sikket hørt det gamle uttrykket at du kan spise for to når du er gravid? Selv om det kan være et snev av sannhet i det er det ikke noe man skal ta bokstavelig. Forskning har vist at overdrevet matinntak kan at gjøre at svangerskapsdiabetes utvikler seg til type diabetes. Gode normalmaterialer er viktig for å kunne gi de riktige rådene. For å kunne vurdere et barns vekstutvikling er det viktig å ha adekvate vekstkurver for å avklare om barnet er undervektig eller overvektig.


Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg