fredag 3. august 2018

Svangerskapsuke 8

Om det hadde skjed ville graviditeten være over. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Embryoet er seks uker gammelt og i slutten av denne uken er anlegget for de fleste organsystemene dannet.


Spontanaborter skjer ofte rundt uke 8. Det er ikke alltid man vet hva som skjer.

Ved en missed abortion (MA) får for eksempel ofte den gravide mindre og mindre graviditetssymptomer. Finner man ut hos lege eller gynekolog at det er snakk om en MA, fremprovoseres en abort. Man får da en pille. Den første hjerneaktivitet har blitt registrert hos foster i svangerskapsuke 8. På en eventuell tidlig ultralyd kan du se barnets hode.


Hjertet slår regelmessig. Fosterets lengde: mm fra isse til sete S LES OGSÅ: Gravid uke for uke ULTRALYDBILDE FOSTER: Ultralyd av foster uker gammelt ( svangerskapsuke ). Ultralyd er en diagnostisk teknikk som sender høyfrekvente lydbølger inn i kroppen via en transduser.

Svangerskapsuke - mor Livmoren har doblet seg i størrelse de siste fem ukene, men matlysten kan være nedsatt grunnet morgenkvalme. Du må tisse oftere fordi blodvolumet i kroppen er økt og mere væske filtreres gjennom nyrene dine og skilles ut som urin, samt at den forstørrede livmoren presser på urinblæren. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. Hvis et levende foster er til stede ved uke , er risikoen for fostertap de neste ukene på.


For mødre under år er tallet under. Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort. En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort. Uke (fosterets uke ) Fosteret er nå ca. Det begynner å ligne mer på et menneske, både øyne og ører er lett gjenkjennelige, og halen er borte.


De fleste indre organer er nå anlagt. Uke (fosterets uke 9) Fosteret er nå ca. Vi anbefaler å ta første konsultasjon i svangerskapet i løpet av svangerskapsuke til 12. Vi ønsker å møte gravide tidlig i svangerskapet for å fange opp aktuelle behov. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.

På din første kontroll hos lege eller jordmor i svangerskapsuke -vil det bli sendt en henvisning dit du skal på ultralydundersøkelse. Undersøkelsen blir som regel utført på sykehuset der du har fødeplass. På forhånd får du tilsendt brev med dag og dato for. Ved graviditet kan hCG påvises allerede 6- dager etter befruktningen. CG-konsentrasjonen hvert døgn.


Litt ømme pupper kanskje. Vi danner oss et bilde av hva den gravide ønsker å få ut av kontrollene, og jordmor kan forklare litt av hva som kommer til å skje framover. I begynnelsen er det vanlig med én kontroll i måneden, og mot slutten hver 14.


Standarden er kontroller, inkludert én ultralydundersøkelse. I svangerskapsuke blir fosteret mer og mer formet. Halsen og ansiktet trer tydeligere frem og føttene blir mm lange. Du er nå i svangerskapsuke fosteret er uker gammelt.


Sex under svangerskapet er ikke skadelig for fosteret som ligger godt beskyttet i livmoren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg