fredag 10. mars 2017

Utflod ved tidlig graviditet

Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet , eller om fargen endres til brun, grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din. Normale graviditetsforandringer som følge av hormonendringene, gir tykk og hvit utflod uten klumper. Mange er opptatt av å få vite svaret så tidlig som mulig, men det er ikke alltid like lett å tolke symptomene riktig.


Noen mener de kjenner graviditeten umiddelbart, men ifølge jordmor Tove Nordahl er det lite sannsynlig at man kan merke en graviditet allerede i dagene etter eggløsning.

Når eggløsningen er over, vil kvinnens utflod igjen endre konsistens – uansett om kvinnen blir gravid eller ikke. Tidlig i svangerskapet vil kun en graviditetstest kunne gi et svar på det spørsmålet. Og når man så er gravi så vil den variere i mengde og konsistens gjennom hele graviditeten. Alt fra tynn og fargeløs til tykk og gul er helt normalt.


Noen merker også eggløsningen sin på utflodens seigere konsistens. Ved soppinfeksjon er utfloden tykk og hvit, men har i tillegg karakteristiske “cottage cheese”- lignende klumper. Samtidig kløe, brennende følelse og samleiesmerter er vanlige.


Skjeden og skjedeåpningen kan være rød og hoven.

Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av svangerskapet. To til tre av ti kvinner som føder til termin, har hatt blødning tidlig i svangerskapet. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø.


Mange opplever det og som oftest er det helt ufarlig, men mange blir redde, sier Cecilia Kleven, jordmor ved Oslo jordmor og kvinnesenter, til Lommelegen. Så mange som en fjerdedel opplever en liten blødning. Takk for svar hmmmmmm.


Dette høres jo akkurat ut sånn som jeg har det. Tør ikke håpe på noe da, men det hadde nå vært herlig å få pos test i bursdagsgave. TR har dukka opp da. Hvis jeg er gravid nå, så er det en liten luring som ligger og spirer. Kardinal tegnet på at man er gravi for de aller fleste, mensen kom ikke.


TISSE OFTE Dette kommer også ganske tidlig etter befruktningen. Nye mødre vet kanskje ikke at endringer i vaginal utflod er normalt i løpet av de første månedene av graviditeten. I dag vil vi utdype de uvanlige endingene i vaginal utflod som oppstår under graviditeten.


Denne informasjonen vil hjelpe deg til å karakterisere utfloden din, og gi deg en forvarsel hvis du har en risiko for å få en infeksjon.

Under graviditeten øker blodsirkulasjonen til skjedeslimhinnen, livmorhalsen og livmoren, cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke-gravide kvinner. Det er vanlig å ha økt utflod i svangerskapet. Det blir derfor mer utflod , og den vil hos mange endre både lukt, farge og konsistens. Hvordan er utfloden ved tidlig graviditet ? Og hvordan er den før mens? Er ca 9dpo nå og har fått mye slimete utflod.


Minner litt om eggløsningslim, men ikke helt det heller. Litt gulaktig egentlig. Føler det kanskje er tegn på forestående mens? Enda sikrere enn tidlige graviditetstegn. Hvis du venter på å bli gravi har du lett for å tolke alle mulige endringer som tegn på graviditet.


Er du i tvil bør du kjøpe en graviditetstest. Hvis resultatet er negativt, og du fortsatt ikke har fått menstruasjonen tilbake, kan det hende du tok testen for tidlig. Vent noen dager og prøv igjen. Haaper det er et godt tegn! Har aldri foer vaert plaget av noe spesielt mye og flytende utflod , men naa dager etter el kom det masse og det er her enda (en uke over el) Foeler meg ogsaa vaat hele tiden, og det er melkehvitt.


Jeg er vel uker på vei ca og har stort sett siden sist mens hatt brunlig utflod. Nå har den brunlige utfloden økt (føler jeg). Hvis du også har kløe, sårhet, ubehagelig lukt eller smerte ved vannlating kan dette skyldes en infeksjon. Utflod og underlivssopp.


Da bør du kontakte lege for å få det undersøkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg