torsdag 16. mars 2017

Fårepølse gravid

Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Du kan spise kjøtt som gravid , men da er det noen ting du bør tenke over først. Her får du en fin oversikt over spekemat i svangerskapet.


Kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Kan inneholde skadelige bakterier og parasitter. Enig i at det er mye hysteri rundt hvilken mat gravide skal spise, men syns bare det var litt morsomt at en gravid jordmor spiste fårepølse. Da kan jeg kanskje våge å spise en skive med fårepølse.


Har hatt skikkelig lyst på fårepølse med mye majones på skiva i det siste. Hun forklarer at du som gravid ikke skal spise for to, men gradvis øke med opptil to måltider i løpet av de tre trimestrene en graviditet består av. I tillegg poengterer hun at det ikke er veldig store forskjeller på hvordan du bør spise som gravid og ikke, men at det er små, enkle ting du skal forholde deg til og ikke få panikk for. Serranoskinke, parmaskinke, salami, fårepølse , fenalår og morrpølse er eksempler på spekemat du som gravid må styre unna. Unntaket er om det er skikkelig varmebehandlet først.


Spekemat er godt, men ikke verdt risikoen det er for babyen i magen. Har ikke spist fårepølse på lenge. Første svangerskapet slet jeg med at jeg savnet det.


Er nå gangs gravid og alle gangene er jeg gravid i julen jeg som elsker spekeskinke. Har alltid grøt og spekemat på lille julaften. Får ha en dag med det når mageboeren er født.


Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre det er varmebehandlet godt. Er budskapet om unng spekeplse, som freplse, salami, sognemorr og Chorizo. MAKI : Gravide kan spise sushi, men du br unng bitene med tunfisk. Kl hver kveld m jeg ha brdskive med masse bremykt og freplse.


Tok en test i dag og da viste den ikke gravid , kan det ha noe med at jeg. Når du er gravid kan du spise de aller fleste produkter fra Gilde, med noen få unntak: Unngå å spise spekemat, spekepølse inkludert alle types salami på grunn av toxoplasma og listeria. Dette er etter råd fra Myndighetene. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Men som advarsel bruker de at gravide burde vente til etter uke med å spise fårepølse og eventuelt tørremør i pakning. Men selv om dette gir dere lov å spise salami og div andre ting så ikke spis i store mengder på en gang.


Et ostesmørbrød er jo gjerne ikke så lenge inni ovnen, og som regel ligger da fårepølsa under osten, slik at den blir skjermet fra mye av varmen. Er det noen som gjør det? Eller har gjort det? Vet de ikke anbefaler det.


Men er det noen måte man kan spise litt? Og det ikke er farlig? Har absolutt ikke tenkt å gjøre noe som kan være farlig for babyen, og kan klare å holde meg unna. MEN har hatt lyst på risengrynsgr.


Til 1g ferdig vare er anvendt 1g kjøttråvare av får ( ), storfe og geit, salt, krydder, konserveringsmiddel E25 antioksidant E30 E30 startkultur. Trenden med at produsentene tilbyr magrere varianter slik de gjør med salami, har enda ikke helt kommet til spekepølseverden. Har aldri hørt at du ikke kan spise pølser når du er gravid. Jeg glemte meg selv i begynnelsen, jeg viste at man ikke skal spise salami som gravid ,. Hva med å fylle noen med det vanlige og noen med skinke? Skinke kan jo gravide spise.


Jeg spiser forresten både fenalår og fårepølse og er gravid. Er jo blitt friskemeldt å spise blant gravide. Så på Jordmødrene en gang og der var det ei gravid jordmor som satt å spiste salami. Alt med måte, åpningstid og det skal oppbevares riktig. Rått kjøtt På grunn av faren for toksoplasmose bør du som gravid passe på at alt kjøtt du spiser, er gjennomstekt og gjennomkokt.


Så lenge du ennå er gravid og alt går bra så går det nok bra. Slutt å spis disse tingene og så går det helt sikkert bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg