tirsdag 14. mars 2017

Forventninger til leder

Kommuniser krav og forventninger. Fortell gruppen hvilke forventninger du har til hver enkelt og til hele prosjektet. Sett rimelige krav og følg opp.


Forventninger til leder

Bestem konsekvenser av forsømmelser og premiering for innfrielse. Arbeidsgiverstrategi og forventninger til ledere. Våre ansatte blir vist tillit og vet at gode resultater og utvikling ikke kommer av seg selv.


Vi har forventninger til faglig utvikling, godt lederskap og et arbeidsmiljø preget av mangfold og arbeidsglede. Hvis ikke din leder tar initiativ til en slik samtale så kan du gjøre det. Det vil både du og din leder være tjent med. Spør rett ut: er du fornøyd med det jeg leverer? Har du ambisjoner så uttrykk det, det er ikke slik at dette blir fanget opp automatisk.


Skryseth mener at man også bør tenke over hvilken ledertype man jobber for. Med sosiale medier som blir mer og mer utbredt (og altoppslukende?), vil hvordan vi oppfører oss på sosiale medier være like viktig for hvordan andre ser oss, som hva vi gjør på jobb. Medarbeiderne dine har rett til å stille krav til deg som leder. Hvilke krav som blir stilt til deg fra dine medarbeidere kommer helt an på hvordan den forhenværende lederen har utført sine oppgaver. Dersom de tidligere lederne har utført slett arbeid og det ikke har vært tradisjon for å gjøre noe med dette, vil både forventninger og.


Ledere må i tillegg til å vise sine medarbeidere tillit, også opptre på en slik måte at de møter de ansattes og kunders forventninger til forutsigbar og rettferdig atferd for å skape tillit. Paradokset er at summen av alle de forventningene ansatte og kundene har til en leder noen ganger langt overstiger det som er mulig for å innfri. Skal du lykkes som leder må du møte de ansattes forventninger. Ledelse er til vanlig definert som en gjensidig prosess mellom dem som velger å lede og de som velger å bli ledet. Lederskap, slik jeg har definert det i denne serien, er de veivalg og verdivalg som lederen har som fundament for å utøve ledelse.


Forventninger til leder

Det skal godt gjøres å leve opp til de forventningene vi har til våre sjefer. Det er ingen spøk å være leder. Nordmenn flest har voldsomme forventninger til hva lederen skal oppfylle. Faktisk forventer vi mer av våre ledere enn vi forventer av våre helter, fremholder førsteamanuensis Jan Ketil Arnulf ved Handelshøyskolen BI. Hvilke forventninger har du til din nærmeste leder ? Har nettopp startet i ny lederjobb, og synes det hadde vært interessant å høre andres synspunkter på dette!


Lederen oppfordrer og utfordrer medarbeidere til å prøve nye ting. Lederen viser omsorg for medarbeidere som har det vanskelig En god leder tar hensyn til at alle kan ha en periode hvor de har behov for at de trenger å bli tatt ekstra hensyn til i hverdagen. Lederen har empati når medarbeidere forteller om personlige problemer. Leder og medarbeider har en rekke behov og forventninger til hverandre.


Forventninger til leder

Den uuttalte delen av denne, som gir rom for tolkninger og antakelser, kalles psykologiske kontrakter. For å redusere rommet for antakelser og misforståelser, er det veldig klargjørende for både leder og medarbeider å etablere en forventningskontrakt. Hva skjer i dialogmøtet som NAV innkaller til ? Den digitale oppfølgingsplanen. Forventninger til nærmeste leder.


Digital sykmelding, søknad og oppfølgingsplan - slik der det ut for den sykmeldte. Ny digital oppfølgingsplan – slik ser det ut for nærmeste leder. Veiledninger i bruk av Altinn. Slik tildeler du rettigheter i Altinn. De som ikke evner å inspirere sine medarbeidere, kommer sannsynligvis til å få store utfordringer i sitt lederskap for fremtiden.


Forventninger til leder

De unge som har kommet inn etter tusenårsskiftet, og kommer inn i næringslivet fremover, har helt andre forventninger til sine ledere enn hva man forventet tidligere. Du skal jobbe som lærer på en av de mest utfordrende skolene i Oslo. Du skal være en inspirator og leder for elever som trenger deg mest.


Vi forventer: At du vil se potensialet i alle elever, uavhengig av bakgrunn, livssituasjon og holdning til skolen. LederNytt gir deg som leder nyttige, inspirerende og lærerike artikler innen: Ledelse, HR, kommunikasjon, karriere, jobb, markedsføring, styrearbei helse og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg