torsdag 16. mars 2017

Munn hånd og fotsyke

Finn laveste nettpris her. Hånd -,fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn , hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Hånd -, fot- og munnsykdom viser seg ved utslett, som oftest blemmer, som særlig rammer håndflatene, fotsålene og munnens slimhinne. Innen blemmene viser seg, har barnet hatt et par dager med forkjølelsessymptomer, lett feber, og noen barn har litt diaré.


Hva er hånd -, fot- og munnsykdom? Sykdommen rammer oftest barn, men også voksne kan smittes. Mange forveksler hånd -, fot- og munnsykdom med munn - og klovsyke, og den kommer riktignok fra et beslektet virus. Men munn - og klovsyke rammer i all hovedsak tamme og ville klovdyr, og svært sjelden mennesker.


Mange har i tillegg feber og smerter i munn og hals. I de aller fleste tilfeller går sykdommen over av seg selv innen en uke. Jeg hadde det for tre uker siden. Det var ikke så vondt i hender og under føtter, men de i munnen , spesielt under tunga var ille. Men det var vel kanskje ikke mye til hjelp-.


Symptomene er karakteristiske med utslett på hender og føtter, blemmer og sår i munnen , lett feber og nedsatt appetitt. Som regel lett feber og sår hals og munn. Vesiklene brister og gir overflatiske erosjoner. Går vanligvis tilbake i løpet av en uke. Derimot, er munn - og klovsyke en relativt vanlige og relativt ufarlig virusinfeksjon som vanligvis starter i halsen.


Dette viruset forårsaker blemmer i munnen og på hender og føtter. Men hvis du får det i munnen , så kan jeg tipse om noe som het oralmedic, det var som å komme til himmelen. Det rammer helst småbarn, men også eldre barn og voksne kan få det. Ofte går det i små epidemier. Det må ikke forveksles med munn og klovsyke, som riktignok en sjelden gang kan smitte mennesker, men som er noe helt annet.


Hånd , munn og fotsykdom Vi har flere tilfeller av hånd , munn og fotsyke i barnehagen, og informerer derfor om denne for mange litt ukjente virussykdommen. Svar: Hånd -fot- munn -sykdommen kommer, som du sier, av viruset Coxachie A virus. Hånd , fot og munnsykdom er en ikke sjelden sykdom som forårsakes av et virus.


Har barnet ditt hatt hånd -, fot- og munnsykdom? Hvis ikke er det ganske sannsynlig at det vil få den. Tilstanden forekommer først og fremst hos barn under år, og symptomene er blemmer i munnen , på hender og føtter, ifølge Tone Bruun, overlege ved Folkehelseinstituttet – derav det spesielle sykdomsnavnet. Jobber i bhg og nå har vi fått bekreftet tilfelle av hånd -fot- munn syke. Flere syke barn, feber ol.


Og jeg har prøvd å lete på nettet om dette er farlig for gravide. Men føler ikke at jeg finner noe skikkelig svar. Virusinfeksjonen gir blemmer i munnen og enkelte ganger også på hender og føtter.


Infeksjonen rammer oftest barn under ti år ettersom utbruddet oftest starer i barnehagen eller på barneskolen. Symptomer Mange sm blrer, spesielt i munnen , p ftter og hender (derav navnet). Munn hånd og fotsyke. Av og til kommer det ogs utslett i munnen og nedentil. Kan gi moderat feber i noen dager.


Hnd-, fot- og munnsykdom - Felleskatalogen Hnd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som rammer barn. Jeg kom til å tenke på den barnesykdommen med blemmer på hender og føtter og i munnen , kan voksne få. For hånd - fot- og munnsykdom er det slik at de fleste som får den er under år. Det største problemet er at det er vondt å spise på grunn av blemmene i munnen. Det lønner seg å spise myk mat som is, banan, suppe, yoghurt og loff uten skorpe.


Hånd -fot- og - munn -syke er en mild og kortvarig virusinfeksjon som vanligvis rammer unge barn, spesiellt om sommeren og høsten. Navnet kan høres ut som en dyresykdom, men må ikke forveksles med munn - og klovsyke. Dette er veldig smittsomt og raskt er hele familien smittet.


Hånd -, fot-, og munnsyke begynner ofte med feber og dårlig matlyst, før det går over til røde, små. Høres mest ut som hånd - munn - og fotsyke , synes jeg. En viktig forskjell er vel at med hånd - munn og fotsyken vil barnet også få blemmer i munnen og i svelget, mens det får man jo ikke ved vannkopper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg