tirsdag 21. mars 2017

Bløtkake med vaniljekrem

Bløtkake med vaniljekrem og bær. Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Festkaken over alle festkaker! Vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem , toppet med sjokolade og friske bær.


Dette er en enkel, saftig og lettlaget kake, slik bestemor lagde den. Dekk vaniljekremen med plastfolie og sett kaldt, gjerne over natten i kjøleskap. Når kaken skal monteres piskes vaniljekremen smidig med en mikser. Kremfløten piskes til lett pisket krem og tilsettes vaniljekrem (vaniljekremen må være helt kald før den blandes med pisket kremfløte). Pisk godt sammen til en tykk krem.


Bløtkake med vaniljekrem

Oppskrift på bløtkake. Den kan lages i utallige varianter, men dette er en bløtkake med vaniljekrem som de fleste liker å spise. Her er vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem , toppet med sjokolade og friske bær.


Perfekt til morsdag! Pyntet med bær i flaggets farger passer den også perfekt til 17. Med deilig hjemmelaget vaniljekrem , friske bær og pisket krem vil du imponere både store og små på nasjonaldagen. Kaken har en helt spesielt god smakskombinasjon!


Kaken pyntes med søt, pisket krem og masse, deilig, frisk frukt og bær! God morgen Norges beste sommer- og festkake! Du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem ). Kok opp melk og splittet vaniljestang. Jeg er en sånn som får vann i munnen bare jeg hører ordet vaniljekrem.


Det er en krem som kan brukes til å lage så uendelig mye godt! Jeg nevner: Linser, napoleonskake, fruktterter, fyll til kringler og profitorolls, fyll i bløtkaker – med masse mer. Sukkerbunnen dynket med moste jordbær og litt brun rom gir god smak. Lise Finckenhagens bløtkake har tre lag sukkerbunn, vaniljekrem , rørte jordbær og krem.


Fordel bringebærblandingen på de to lagene inni kaken, og ha små ananasbiter på toppen av bringebærblandingen. Resten av vaniljekremblandingen smører du utenpå kaken. Jeg pyntet med friske jordbær og blåbær som fikk et melisdryss rett før servering. Kaken blir best om den får stå og godgjøre seg i kjøleskapet noen timer før den skal nytes, slik at alle de gode smakene får satt seg. Kaken kan derfor gjerne lages dagen før, men vent med å pynte den til senest noen timer før servering.


Så slipper du problemet med å flytte kaken dersom bunnen bli for bløt. Tre desiliter kremfløte holdt akkurat, men vil du ha rikelig med krem, pluss på et par desiliter. Pynten er laget ved å smelte 2-ruter med mørk sjokolade.


Bløtkake med vaniljekrem

Jeg smelter den i mikrobølgeovn sekunder på maks styrke et par ganger og rører til sjokoladen er smeltet. Bland gjerne kremen med rørt syltetøy, vaniljekrem , hakkede hasselnøtter eller nougat for en ekstra god smak på kremen. Se gjerne vår oppskrift på bløtkake med vaniljekrem.


I denne oppskriften kan du enten bruke en lettlaget vaniljekrem , eller lage kremen fra bunnen av selv! Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø. Kjøp ferdig sukkerbrød hos MENY eller lag selv.


Bløtkake med vaniljekrem

Vår kake er bakt med norske egg, og det luftige sukkerbrødet er fylt med et syrlig jordbærsyltetøy, pisket krem, banan og valnøtter. En bløtkake smaker like godt til 17.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg