torsdag 2. mars 2017

Atopisk eksem bilder

Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Bestill lett online her! Det er vi stolte av og veldig glade for. Lei av lang kø på apoteket? Fri frakt over 199kr.


Atopisk eksem bilder

Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Omlag tre prosent av alle spedbarn utvikler atopisk eksem.


Add Health Media AB. Eksem - er en samlebetegnelse for flere typer hud betennelser, også kjent som dermatitt. Den vanligste formen for eksem er atopisk dermatitt (noen bruker disse to begrepene om hverandre).


Atopisk eksem bilder

Men det er mange forskjellige former for eksem. Barn og babyer som har foreldre med astma, atopisk eksem eller allergi har økt risiko for å utvikle atopisk eksem. Hvis du har en følsom hudtype er du ekstra utsatt for å få atopisk eksem. Ingen behandling kan kurere atopisk eksem , men plagene kan lindres og forebygges.


Hyppig bruk av fuktighetskrem er viktig i all behandling av atopisk eksem. Hvem får atopisk eksem ? Tre prosent av alle spedbarn får atopisk eksem. Eksemet kan utløses og forverres av mange forskjellige faktorer, som irritanter, uttørring av huden og av stress. En del pasienter med atopisk eksem har også allergier, som kan bidra til å forverre utslettet.


Optimal lokalbehandling er forbundet med redusert alvorlighetsgrad og forbedret livskvalitet. Sykdommen forårsakes av et samspill mellom gener og miljø. Hender og albuebøy er særlig utsatt. Også atopisk eksem kan opptre som myntformede forandringer.


Eksem i familien og andre atopisk sykdommer (astma og allergier) styrker en mistanke om at utslettet er atopisk eksem. Mange har en medfødt tendens til eksem ved at de har sårbar hud på grunn av et aktivt atopisk eksem eller et tidligere eksem. Irritativt håndekseSom følge av at hendene blir utsatt for lokalt irriterende stoffer eller hyppig kontakt med vann. Atopisk håndekseDette er arvelig betinget.


Eksem er en samlebetegnelse for ulike kløende hudsykdommer. De vanligste formene er atopisk eksem , kontakteksem, seborroisk eksem og bleieeksem. Atopi betyr annerledes, i dette tilfelle huden, og brukes som betegnelse for arvelig betinget allergisk eksem. Overvekst av bakterier på huden er et kjennetegn ved atopisk eksem.


Det gjelder særlig gule stafylokokker som er til stede hos ca av eksempasientene (gjelder barn og voksne – eksemhud og frisk hud). Eksemhudens defekte barrierefunksjon og endrede immunologiske mekanismer gjør at bakterietallet på huden blir for høyt. Pasienter med atopisk eksem har også en forstyrret funksjon i immunforsvaret, hvor noe som kalles T-celler spiller en viktig rolle. Disse cellene identifiserer hvilke stoffer som er fremmede og som må bekjempes av immunforsvaret.


Symptomene hos voksne er de samme som hos barn, nemlig kløe og tørr hud. Ved atopisk eksem er samspillet mellom T-cellene og immunforsvaret ute av balanse. Ifølge Terje Nordengen, generalsekretær i Norsk Psoriasis- og eksemforbun blir huden overirritabel og med stor infeksjonstendens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg