torsdag 23. mars 2017

Feber barn lege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.

Da kan man ringe 113. Er barnet under tre måneder må lege kontaktes, og vanligvis skal også disse barna innlegges akutt, forteller Tangen. Søvnvansker hos barn Eldre barn og alarmsymptomer. Slik måler du feber hos barn.


Alvorlighet av feber som tegn i seg selv er noe som ofte overvurderes av både foreldre og helsepersonell. Dette må du vite om feber og barn ! Febersyke barn er en uunngåelig del av hverdagen som småbarnsforeldre og kan føre til mye bekymring - og ikke minst spørsmål#129298; #128312; Kan feber være farlig? Hva bør jeg gjøre om barnet mitt har feber ?

Hvilke symptomer bør jeg se etter? Når bør jeg kontakte lege ? Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt barnet er enn selve temperaturen.


Hvis et barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og du må kontakte lege. Eldre barn kan ha høy feber uten å være særlig plaget eller alvorlig syke. Barn kan også være alvorlig syke uten feber. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt.


For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. Hvis barnet gråter, er utrøstelig, og er vanskelig å vekke, skal du kontakte legen. Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber. Er det forskjell når babyer og eldre barn får feber – og når er feber alvorlig og lege bør oppsøkes?


Lege må alltid kontaktes dersom feber opptrår hos barn under tre måneder. Har babyen din feber ? Det samme gjelder i situasjoner der feberen varer i mer enn to–tre dager og barnets almenntilstand er tydelig svekket. Er man usikker eller bekymret for barnets tilstan er det alltid bedre å ta kontakt med lege enn å la være.

Normal temperatur hos små barn varierer vanligvis mellom 3og 3grader, og stiger den til over 3grader, regnes det som feber. Vær imidlertid klar over at noen barn har større temperatursvingninger enn dette uten å være syke. Hos barn er temperaturreguleringen mer ustabil enn hos voksne.


Derfor ser vi ofte at sykdommer som medfører høy feber hos barn , ikke behøver å gi feber hos voksne. Ved høy feber og redusert allmenntilstand kan det være aktuelt å bruke febernedsettende legemidler. Nei, det er ikke noe vi anbefaler. Så når barnet er feberfritt og klart til å gå i barnehagen, er det ingen grunn til å vente en ekstra dag. Dessuten får mange barn litt høyere kroppstemperatur på kveldene uten at det er feber.


Likevel er det viktig at en lege vurderer tilstanden ved høy feber eller vedvarende feber over flere dager. Det er en fordel å ta med en urinprøve til legen dersom feberen ikke har en åpenbar årsak som øreverk eller forkjølelse. Barn tåler som regel feber godt, og feberen går oftest over av seg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg