mandag 27. mars 2017

Populære navn i norge

Populære navn i norge

Høyeste popularitet i Sverige i moderne ti var en 13. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Norge har hatt en særlig tendens til å herme etter svenskene.


Populære navn i norge

Navn som Emma, Maja, Victoria og Filip ble populære i Norge etter å ha vært populære i Sverige noen år tidligere. Svensk navnestatistikk publiseres senere denne måneden. For navneforskere i Norge er det alltid spennede å se den svenske listen opp mot norske trender. Av alle populære navn , er det mange som forsvinner ut av listene etter hvert.


Husker du da Emma tok Norge med storm, og nesten alle valgte det mest populære navnet ? Mange navn går i hundreårssykluser, og blir populære igjen når de bare blir gamle nok, sier navneforsker Ivar Utne. Dette er navn med mye tradisjon i mange familier. I den første parentesen bak navnet ser du hvor mange i Norge som hadde navnet (for det aktuelle kjønnet) per 01.


Emma i fjor, som ligger tett etterfulgt av Nora på navnestatistikken. Jacob eller Jakob, med Lucas eller Lukas som nummer to på statistikken. Hvert år publiserer SSB i Norge en liste over de mest populære navnene som er blitt gitt nyfødte barn.


Sofie ligger som nummer tre. Listen over populære navn endrer seg ikke så mye fra år til år, mange navn kommer igjen flere år på rad. To velklingende navn , populære navn er Malin og Linnea. Populære navn i Sverige er Maja, Ella, Alma, Filip og Aksel.


Populære navn i norge

Dette navnet tok av i Norge etter Game of Thrones. Ett eksempel på dette er tv-serien Game of Thrones. Flere av karakterene har blitt populære navn blant vordende foreldre verden over, også i. Har du vanskeligheter med å bestemme deg for hvilken navn du skal velge? Test å få frem et tilfeldig navn med vår navngenerator.


De som leste om de mest populære guttenavnene leste også mer om populære navn i Norge. Andre eksempler på navn fra engelsk på denne tiden var Henry og Edvar sier Utne. Det var opprinnelig utenlandske navn , gjerne fra Bibelen eller fra helgener.


De bibelske navnene Anna, Elisabeth og Maria hadde ofte blitt til Else og. Nordiske og internasjonale navn også i Danmark. I likhet med Norge er det to trender for de mest brukte navnene i Danmark: Det er noen typisk danske eller nordiske navn , og resten er typiske internasjonale navn som gjerne er populære i mange land nå. Vi har sett litt på trendene for valg av navn til barna våre i Norge. Mange velkjente navn i toppen, men også mange sjeldne navn.


Mange av navnetrendene er internasjonale for tiden, og vi velger gjerne navn som er populære nettopp i USA. Alle navnene i listen har ikke nødvendigvis historisk brukt i Norge , da fornavn brukt av innvandrere også er med i liste. Navnet er mer enn 1år gammelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg