torsdag 9. mars 2017

Lage indisk mat

Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Skal du lage det selv, finnes det andre løsninger enn å kjøpe halvfabrikata i butikken.


Jeg prøver å slå hull på mytene om at indisk mat krever mange ingredienser og tar lang tid å lage. Det er tid for å finne fram alle krydderposene og -glassa du sannsynligvis ikke har brukt på en stun og lage nan, raita og curry.

Ukas ønskeoppskrift er indisk mat. Kunsten med å lage indisk mat baseres ikke nødvendigvis på mengde krydder og styrke på maten, men perfekt balanse mellom ulike indiske krydder sammen med gode og ferske råvarer. Våre kokker er eksperter på både tradisjonell og moderne indisk mat.


Vi er så sikre på vår mat at vi tør å påstå at vi leverer eksklusiv matkunst. Mynte er perfekt til lam, men også andre kjøttyper og fiskeretter, og yoghurtbasen gir et fint brekk mot sterk mat. Skal du ha pakistansk, indisk eller annen lignende type middag er hjemmelaget myntechutney forfriskende tilbehør som gjør måltidet ekstra godt.


Denne oppskriften gir ca.

Hun har en forkjærlighet for deilig og stilfull mat som er enkel nok til å lage hjemme. Hun utfordrer dermed oppfatningen om at indisk mat er tung og vanskelig å lage , og er fast bestemt på å gjøre indisk matlaging like vanlig som det er å røre sammen en gryterett. Her finner du våre beste oppskrifter på indisk mat –alt fra klassisk Chicken Tikka Masala til desserter. Santa Maria Norge Foodservice. Leter du etter god mat ? Det smaker ekstra godt med krydret mat om vinteren.


Indisk mat er intet unntak. Nanbrød og raita hører me men hva med å prøve noe annet enn de tandoorirettene som kanskje er mest kjent for nordmenn flest? Vi tilbyr videregående kurs i indisk mat. Har du god kjennskap til det indiske kjøkken, og er litt over gjennomsnittlig til å lage mat ? Da er dette kurset for deg! Stort sett alle indiske retter er lett å lage , men noen krever litt for­ar­beid med krydder­blandinger og mari­ne­ring.


Det er ikke vanskeligere, men et alternativ til deg som har lyst til å slå ut håret og lære litt mer avansert. Alli­ke­vel finner du flust av mange enkle opp­skrifter innen indisk mat. Det finnes også snar­vei­er hjelp å få uten at det går utover smaken.

Slik lager du nanbrø godt å servere til indiske retter som tikka masala eller gryteretter. Selve landet er jo omtrent like stort som hele Europa, så det er kanskje ikke så rart at det indiske kjøkkenet er ekstremt variert. Derfor kan du lett variere brødet med krydder som hvitløk, koriander, eller søtere smaker som cashewnøtter, sukker og rosiner. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Dette er pga råvarer og krydring. Kvelden gir en unik mulighet til å boltre seg med smaker i alle styrker. Kurset gir deg en enkel innføring i det indiske kjøkken, slik at en kan eksperimentere med krydder videre. Sharmafamiliens mattradisjoner kommer først og fremst fra Punjab i Nord-India.


Sunita synes ikke indisk mat har endret seg så mye de siste årene men forandringene i Norge er derimot store. Smaker bedre for hver gang og kan absolutt anbefales. Hjemmelaget havregrøt er rask å lage.


Her lærer jeg deg alle triksene for å kunne lage denne retten hjemme på kjøkkenet. Den tar ikke så lang tid å lage og hele kjøkkenet fyller seg med deilige dufter av krydder. Juster styrken på retten med mengde chilipulver.


Basisvarer: Krydderet du trenger for å lage indisk mat. Det ser kanskje mye ut, men alt du trenger får plass i en ganske liten metallboks. Eller, du kan lage mango lassi. Jeg tar derfor med en skikkelig arbeidshest, nemlig chana pindi. Jeg kan levere catering for alle typer fest, selskaper, bursdager, bryllup og konfirmasjon i Lyngdal og området rundt Lyngdal.


Jeg holder også matkurs for de som ønsker å lage indisk mat. Disse kursene er veldig populære blant annet fordi man kan oppleve nye indiske smaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg