mandag 13. mars 2017

Blemmer bakerst på tungen

After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Tungen kan røpe mer om deg enn du tror. Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer.


Han tror kansje smaksløkene ser sånn ut helt nede med svelget men det har jeg vanskelig for å tro da jeg ikke har op. Blant annet har mange barn en ruglete struktur på tungen , som ofte opptrer sammen med en rødlig farge. Blemmer på tungen hos barn.

Men dersom tungen er irritert, kan det dukke opp små blemmer på tungespissen, og selv om det ikke er så vanlig, er blemmer vanligvis ikke farlig. De sitter i en v-form langt baktil på tungen og ser litt pussige ut kanskje, men er altså helt normale og en forutsetning for at vi føler smak, de inneholder nervefibre som fører smaksimpulser til nerven som via via ender opp i hjernen. Har vært veldig plaget med det en stund og det er veldig irriterende for det gjør av og til vondt og svelle. Jeg begynte med halsbetennelse, så fikk jeg sår forran på tunga, så nå dager senere er tunga mi hvit, noen blemmer , noen normaltungefargefelt, som gjør vondt. Jeg klarer ikke å spise pga vondt i tungen.


Jeg har også fått sår i munnen. Jeg oppdaget såkalte prikker eller blemmer bakerst på tunga. Noen små å noen mellom store.

Jeg lurer på hva dette kan være, eller om det kan på noe vis være farlig? På tungen kan dette arte seg som for eksempel fargeforandringer, endringer i slimhinnestruktur eller også i form av væskefylte blemmer og sår, sier Bente Brokstad Herlofson, som er spesialist i oral kirurgi og oral medisin, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. Hva kommer det fra? Har fått brune prikker, blemmer og sår på penis, har ikke hatt sex. Kjæresten min har visst gått på noen medisiner (mycostatin) mot munnsopp en god stund.


Hun vil nå helst at jeg skal undersøke hos en lege, men mine blemmer utvikler seg ikke som hennes, hennes blir større og fler. Jeg vet ikke om det er dette som er årsaken til plagene dine, men det er verdt å prøve å bytte tannkrem. For dager siden hadde jeg bare to bitte små blemmer på hver sin side av tungen , som svidde sykt, nå har jeg fått enda flere. Håper det her går over snart.


Symptomopplevelser hos kvinner med Sjögrens syndrom - Tidsskrift. Reaksjonen vil da kunne vre noe annerledes p tungen enn ellers i. Det svir og det svir. Flere virus kan forrsake blemmer i munnen, men Herpes simplex virus (HSV). Blandingen blir presset mot bakveggen i svelget, slik at svelgerefleksen utløses.


Hvis tungen lammes, blir det derfor store problemer både med å tygge og svelge maten. Flekker på tungen og redusert smakssans. Forandringer på tungen kan være tegn på sykdom annet sted i kroppen eller bare lokalt på tungen eller i munnhulen.


Du har beskrevet problemet ditt såpass godt at det utelukker nokså mage tilstander.

Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen. Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Har du har trøske i halsen, kan du få problemer med å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel.


Jeg er ikke så rø men helt nuppete. Væskefylte blemmer som brister og blir til sår, samt rød eller hvit tunge, kan også være tegn på at personen har en virusinfeksjon. Kreft i munnhulen omfatter kreft på leppene, i tungen , i spyttkjertlene, i andre deler av munnhulen og i svelget i nivå med munnhulen. Tobakk, snus og alkohol er disponerende faktorer.


Hovedbehandlingen er kirurgi. Slimhinne på tungen. Ved jernmangel (anemi) vil for eksempel de ruglete strukturene på tungen bli borte, og tungen blir sår og tynt dekket.


I munn, p hndflater og p fttene fr barnet sm blemmer p rundt fem millimeter. Man fr frst et tykt, hvitt belegg p tunga. Frste symptomer er et rdt omrde eller sr med blemmer.


Gradvis også blitt tett i nesen, og følelse av å være forkjølet og slapp. Rødme marginalt på tungen. Ved anemi, røyking og pellagra. Sort eller brungul hårete tunge (lingua villosa nigra).


Ukjent etiologi, men misfargingen kan muligens skyldes mikroorganismer og tobakk. Sårhet, smerte og hevelse. Ved infeksjoner, lokal irritasjon, malignitet og.


Lammende medisin kan også brukes til å hjelpe med å spise og drikke. For å hindre spredning av tungen blemmer , ikke la en infisert barnet å dele å spise eller drikke kjøkkenutstyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg