mandag 13. mars 2017

Gnisse tenner

Gnisse tenner

Dette tror ekspertene har sammenheng med vekst, øresmerter eller nye tenner. De aller fleste vokser problemet av seg, men selv gnissing i en kort periode kan gi skade til de permanente tennene. Ofte er det tannlegen som oppdager skader på tennene i forbindelse med tannkontroller. Andre kan gnisse tenner på dagti for eksempel når de konsentrerer seg. Disse blir slitt og får rette kanter.


Man kan også slite seg gjennom det ytterste laget på tannen (emaljen), slik at tannbenet (dentinet) blir synlig. Tanngnissing er et relativt vanlig problem. Man regner med at om lag prosent av den voksne befolkning i perioder er plaget med denne tilstanden. De fleste gnisser tenner om natten mens de sover og er derfor ikke klar over problemet selv.


Denne gnissingen slutter som regel når bittet endres ved frembrudd av permanente tenner. Noen kan gnisse tenner og slite de mye uten å ha smerter, mens andre kan ha muskelplager, men ikke noe særlig slitasje på tennene. Noen presser mens andre gnisser tenner. Mitt inntrykk er at kvinner i større grad får muskelsymptomer og mindre nedsliting av tenner , mens hos menn er det motsatt.


Andre har anspent og vond kjevemuskulatur som følge av biting og overanstrengelser i kjeven, både på dag- og nattestid. En stabiliseringsskinne vil kunne både beskytte tenner mot slitasje og avlaste muskulaturen og dermed hjelpe mot muskelspenning og hodepine utløst av overbelastet ansiktsmuskulatur. Ta kontakt idag, så hjelper vi deg.


Man fortsetter vel å gnisse tenner. Poenget er at man ikke klarer å bite så hardt sammen at det går utover kjevemusklene. Og tannlegen sa at etterhvert som smertene forsvinner kan man gå over til å bruke skinnen f. Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet.


Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Mange lider trolig av behandlingskrevende bruksisme (å skjære tenner ). Om man over lengre tid har vært plaget med tanngnissing, vil man kunne se dette på tennene.


Det kan gi tannproblemer eller store smerter i kjeve, hode, nakke og skuldre. En biteskinne om natten kan forebygge slitasje på tennene. Tegn på tanngnissing. Ord som starter med gnisse.


Hvor vanlig er det å gnisse tenner ? Ofte er ikke den som gnisser selv klar over det, men den som vedkommende deler seng med forteller gjerne om gnissingen. Det er svært vanlig å gnisse eller presse tenner. Omkring hver femte voksen presser tenner i våken tilstan eller.


Men stress kan også ha en negativ påvirkning på tennene dine. For det er større sannsynlighet at personer som stresser mye i det daglige skjærer tenner mens de sover enn de som ikke er stresset, ifølge en ny studie. Bruksisme (å skjære tenner red.anm.) kan slite på tennene , gjøre at de løsner og gjøre de mer følsomme.


Immunsvekkede personer. Pasienter, som gjennomgår strålebehandling, mottaker steroidbehandling eller har en auto immun sykdom som Parkinsons sykdom, kreft eller kronisk betennelse i muskler (myelomatose) vil hindre sjansene for en suksessrik implantatbehandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg