mandag 20. mars 2017

Middag med melk

Alle fortjener en smaksrik middag! Her finner du forslag til ferdige ukemenyer. Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter.


Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her.

Book 5-stjerners båtkryssninger i Australia. Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Disse næringsstoffene får du fra melk Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jo kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin Bog B12) og proteiner.


Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes porsjoner. Et gammelt kjerringråd sier at varm melk med honning hjelper deg å sove godt om natten.


Dette stemmer, for melk inneholder tryptofan og kalsium som har søvndyssende virkning.

Så unn deg gjerne en kopp med varm melk én time før du legger deg. Ett nøkkelråd for å få nok jod er å passe på å innta tre porsjoner med melk og meieriprodukter daglig, samt å spise fisk (husk hvit fisk) til middag minst 2-ganger i uken, i tillegg til et ellers sunt og variert kosthold. En annen ting det er greit å tenke på når man lager middag til familien, er å unngå å salte maten som de minste barna skal få.


Ta heller av en liten porsjon til de minste før du eventuelt salter resten. Ellers er det ingenting i veien at både de aller minste og foreldrene skal kose seg med samme måltid! Marit topper pannekakene med blåbær og sprøstekt bacon, men du kan fint bruke annen topping – som for eksempel mango, jordbær, bringebær, syltetøy, spekeskinke, salami, kesam, cottage cheese eller rømme. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Vi vil ikke bruke dine opplysninger til annet enn dette. Dra dette ikonet ned i den grå kalenderlinjen nederst på siden. Middagsplanleggeren. Klikk på “handlelapp” oppe til høyre for å generere innkjøpsliste til dine valgte oppskrifter.


Nå er det slutten av oktober, og høsten må sies å ha kommet for fullt. Fryseren er full av lokalt lam og butikken har store mengder med lokale grønnsaker – det prøver vi å dra nytte av. Melkeposjert kveite med en fargerik ertepuré, toppet med et kyllingsmør er perfekt som hovedrett om du skal servere en tre-retters middag.


Denne oppskriften må du prøve!

Melk er de fleste nordmenns favorittdrikke til frokost, men mange elsker også melk til lunsj, middag og kvelds. Det finnes mange forskjelige melkevaner, derfor ønsker MENY å gi kundene muligheten til å velge. Her er oppskriften på kjempegode, grove muffins.


Som topping bruker du bare den kremosten du liker aller best og p ynt gjerne med en halv sherrytomat. En pose med 3gram selskapserter fra Coop koster kun kr. Bacon og parmesan er dyrere råvarer, men siden du ikke trenger store mengder, blir det alt i alt et billig måltid.


Dette er også en enkel og rask middag som både store og små kan like. Tidligere var melken merket med siste forbruksdag, men nå er all melk merket med best før. En god regel er å lukte og smake på melka. Hjemmelaget havregrøt er rask å lage.


Smaker den ok, kan den drikkes. Dersom du koker den på melk får du både et næringsrikt og godt alternativ, enten det er til frokost eller middag. Jeg har som deg slitt med langvarige magesmerter og med å finne frem i jungelen av allergimat. Hva kan vi egentlig spise når vi kutter gluten og melk fra kostholdet?


De siste årene har jeg prøvd og feilet meg frem til alle de deilige oppskriftene dere finner her på glutenogmelkefri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg