mandag 20. mars 2017

Saftig sitronkake i brødform

Kaken er klassisk og NYDELIG! SITRONKAKE I BRØDFORM heiaespen Jeg har egentlig ikke noe voldsomt sug etter det søte i det daglige, det er liksom salt som er min craving. Men når jeg først skal spise noe søtt så elsker jeg at det er friskt og syrlig i tillegg, så alt med sitron går ned på høykant. Høsten er koseti og jeg skal snart på hyttettur med jentegjengen. Da kan det passe å ha med ei saftig sitronformkake som holder seg i mange dager.


Forresten, så mange dager tror jeg kanskje ikke den holder…. Formkaken bakes i en brødform på cirka liter. Varm ovnen til 1grader. Kle formen med bakepapir.


Riv marsipanen og visp marsipan, smør, sukker og vaniljefrøene godt sammen. Dekk en brødform med bakepapir, fordel deigen jevnt i formen. Valmuefrø er helt frivillig. Liker du de ikke eller har du de ikke så er det bare å sløyfe de.


Personlig så synes jeg at de må være med. Det gir litt struktur og litt smak. Denne oppskriften er nok til en liten brødform , lag dobbel om du vil ha en lang formkake.


Sjekk kaka med en trepinne, om det henger igjen deig bør den stekes et par minutter ekstra. Jeg kan finne dem innpakket i glanset papir i en billigkrok på Europris, men det er ikke til Europris jeg går når jeg skal kjøpe god mat. Og, for den som måtte tro at en formake skal være tørr og kjedlig, kan jeg meddele at det skal den ikke. En formkake skal være saftig og go og gjerne ha en deilig, klissete glasur på toppen.


Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Smaksrik og saftig ! Pass på at bakepapiret er helt, siden kaken skal dynkes etter steking. Saftig gulrotkake i brødform. Jeg sitter i sofaen, jeg drikker kaffe.


Sitronkake alla the Hummingbird Bakery. Den er saftig , søt og syrlig på samme tid – og supergod! I tillegg er den laget med speltmel, som er bedre for magen enn vanlig hvetemel. Og selvfølgelig uten sukker… DU TRENGER: (Til brødform ) dl speltmel ts bakepulver ts salt egg dl olje dråper.


Hell røren over i formen. Stekes i ovnen på nederste rille ved 1grader i ca. Ta kaken ut av ovnen. Bland sammen sitronsaft og melis. Lag små hull i kaken og hell blandingen over hullene.


Avkjøl kaken i formen. Legg kaken på et fat. Dersom kaken begynner å bli godt stekt på toppen, dekk den til med litt bakepapir til kaken er gjennomstekt. Her er en saftig og glutenfri variant med valmuefrø. Sett ovnen på 1grader, over og undervarme.


Ha mel, bakepulver, natron, kanel og salt i en bolle og bland sammen. Finn frem en bolle og tilsett egg, sukker og marsipan. Fortsett å piske mens du tilsetter oljen i en tynn stråle. En frisk og saftig sitronkake passer til de fleste anledninger.


Med herlig, tykk kongelig glasur og fargerike bær blir det en vakker festkake. Når det kommer til sitronkake finnes det ingen anledning som er for stor eller for liten. Den saftige og friske kaken er like perfekt til ettermiddagskaffen som til kakebordet på 17.


Det er en morgen, det er en mandag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg