tirsdag 28. mars 2017

Norske guttenavn liste

Alle navnene i listen har ikke nødvendigvis historisk brukt i Norge, da fornavn brukt av innvandrere også er med i liste. Her er et utvalg av guttenavn som er brukt av eller færre i Norge. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen.


Leter du etter etter et norrønt navn til en gutt? På denne siden finner du en alfabetisk liste over de vanligste navnene. Her får du inspirasjon til navnevalget til din baby.


Du kan klikke deg gjennom ulike navn for å finne det perfekte navnet til det lille barnet ditt. Vil du ha fler navnetips så finner du ytterligere 5guttenavn eller 6jentenavn. Toppen på listen over populære guttenavn er relativt intakt. Finn guttenavn til babyen din. Se populære, vanlige og sjeldne guttenavn.


Se navnestatistikk med topplister for guttenavn. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.


Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Vi vil hente ut lister med alle jente- og guttenavnene. Liste med Forskningsaktiviteter.


Norske guttenavn liste

Disse finner vi ved å klikke på fanen Tabeller. Last ned disse to tabellene enten i Excel eller CSV-format. Topp guttenavn Noen navn blir mindre populre over renes lp. Guttenavn - norskenavn.


Det er imidlertid usikkert hvor stabil kongemakten var i de første ca. Norges kongerekke like gjerne kunne regnes fra Olav Tryggvason, eller fra Harald Hardråde. Aage Aasmund Abbas Abdi Abdirahman Abdul Abdulkadir Abdullah Abdullahi Abraham Adam Adem Adil Adnan Adolf Adrian Agnar Ahmad Ahmed Ahmet Aksel Alan Albert Aleksandar Aleksander Alex Alexander Alexandre Alf Alfred Ali Allan Almar Alv Alvin Amar Amer Amin Amir Amund Anders Andor Andre Andreas Andres Andrew Andrzej Anfinn Anker Annar Ansgar Anstein.


Hva er det dere forbinder med norrønt eller norske guttenavn ? Jeg står nå helt stille Kan ikke bruke Storm for bikkja heter det (stupid me)! Kan ikke bruke Olav for sambo heter det (synes det blir for mye) Og kan ikke bruke Odin for at bestevenninna mi døpte nettopp gutten sin for det (vært planlagt lenge) Det er de navnene jeg liker best! Trenger tips på fine norske (norrøn opprinnelse) guttenavn. Eneste jeg har kommet over som er fint er Trym, men synes foreløpig ikke at det er 1 rett. Selv om foreldre nå finner navn som skiller seg ut, er det gjerne de mer tradisjonelle norske navnene som troner øverst på listen over de mest brukte gjennom tidene.


Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under. For noen år siden var det et medieselskap som satte navn på stormen før vi hadde varslet det, og da bestemte vi at listen over navn måtte være hemmelig. Inneholder eller linker til ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller annet materiale som er i strid med norsk lov.


Krenking av privatlivets fred.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg