torsdag 30. mars 2017

Middag gravid

Middag gravid

Alle fortjener en smaksrik middag! Her finner du forslag til ferdige ukemenyer. Rask og trygg leveranse. Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter. Flere spennende middager på under minutter.


Middag gravid

Se våre spennende oppskrifter her. Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gå inn på matportalen. Bruk fisk både som pålegg og middag.


Fisk er spesielt sunt for gravide fordi fisk er rik på omega-fettsyrer, D-vitamin, selen og jod. Varier mellom mager og fet fisk. Magre fisker er torsk, steinbit og sei.


Fete fisker er makrell, laks og ørret. Enkelte typer fisk bør gravide ikke spise. Gravide bør ikke spise viltkjøtt hvor det er risiko for blyrester fra jaktammunisjonen.


Se Begrens inntaket av viltkjøtt med blyrester. Fisk er en god kilde til mange næringsstoffer, og folk flest anbefales å spise mer fisk. Mange gravide bekymrer seg veldig for hva de ikke kan eller bør spise, men generelt anbefaler jeg å heller fokusere på hva du bør få i deg denne perioden. Hvis ikke blir frykten for å spise spekemat så stor at du glemmer at du har spist frossenpizza til middag tre ganger denne uken, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Kosthold for gravide.


Middag gravid

Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Jeg klarer ikke noe stekt mat til middag.


Klarer ikke så mye annet. Tenk at ting kan forandre seg sånn. Den gravide legger til at hun spiser mye frukt, men lite grønnsaker utenom tomat og agurk. Hun klarer ikke å spise fisk til middag , men spiser av og til makrell i tomat og påleggslaks (godt innenfor holdbarheten), og noen ganger sushi. Hun prøver å få i seg en yoghurt og ett glass melk til dagen.


Middag gravid

Som gravid bør du spise ekstra sunn mat, siden den skal dekke både ditt og barnets næringsbehov. Les mer om sunn mat i svangerskapet. Det finnes imidlertid også matvarer du bør unngå eller være forsiktig med. Unngå å få i deg mer enn 3mg koffein per dag, siden det kan påvirke fosteret. Innimellom én gang i uka, andre ganger kan det kanskje gå to uker mellom hver gang en duftende varm suppe full av god fisk blir servert.


Til hverdags tar jeg meg ikke tid til å lage fiskekraft, men bruker fløte eller kokosmelk for å gi god smak til suppa. Og når jeg lager den på denne måten, går det forrykende fort å få middagen ferdig. I tillegg kan du spise andre fiskeprodukter som pålegg, slik som for eksempel makrell i tomat. Fet fisk gir deg som er gravid vitamin D og omega-3.


Det er få andre gode kilder til disse næringsstoffene. Fisk er også en kilde til proteiner og sunne fettsyrer. Gravide med dårlig jernstatus i begynnelsen av graviditeten vil ofte etter første trimester trenge mer jern. Da kan jerntilskudd være nødvendig, men dette vil du da få beskjed om av legen din ved svangerskapskontrollene.


Her kan du laste ned og printe ut minibrosjyren Jern og gravide. Disse små herlighetene kan kombineres i det uendelige og er veldig kjekke å ha i fryseren til både store og små. Finn frem noen isterningbrett og hell gresk yoghurt med ønsket smak i bunn. Mange gravide sliter med kvalme, både om morgen, ettermiddag og kveld.


Det er et spørsmål man aldri blir ferdig med. Spis vekk gravid -kvalmen. Nemlig Hva skal vi ha til middag ? Men her har du litt hjelp på veien. Vi har planlagt én ukes syv middager for deg slik at alt du trenger å gjøre er å handle inn. Rester fra middagen kan bli morgendagens lunsj, spesielt med tilgang til mikrobølgeovn.


Lag matpakken dagen før hvis tiden ikke strekker til om morgenen. Drikke: mager melk, vann, juice, te eller kaffe. Ved inntak av fet mat, mye mat eller krydret mat kan dette være med å gi halsbrann. Er man allerede plaget med dette som gravid , er jo det noe å ta hensyn til for å hindre ubehag.


Mye julemat er også veldig salt, og salt kan binde vann i kroppen. Det er ikke uvanlig at gravide hovner opp grunnet mye vann i juletiden, forteller Heggen. Vennligst la dette feltet stå tomt.


Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg